Kat Kat Börek

Felaket

New member
Kat Kat Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 adet yufka
Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tepeleme un
İç harcı için;

  • 1 kase beyaz peynir (Yetmez ise ek edilebilir)
  • İsteğe bağlı maydanoz
Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • İsteğe bağlı susam,çörek otu yada haşhaş
Kat Kat Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt,sıvı yağ,yumurta ve un çırpılır.
  2. Yufkalardan birini masaya yada tezgaha seriyoruz.
  3. Üzerine fırça ile sosu her yerine gelecek biçimde sürüyoruz.
  4. İki ucunu kapatılarak ortada birleştiriyoruz.
  5. Üst kısmına tekrar sos sürüyoruz.
  6. İki ucunu tekrar kapatıyoruz ve kare formunu elde ediyoruz. Oluşan kare yufkamızı dörde bölüyoruz.
  7. Her bir karenin ortasına iç harcımızdan koyuyoruz,zarf biçiminde katlayarak aksi çevirip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize diziyoruz.
  8. Tüm yufkalarımızı dizdikten daha sonra üzerlerini bıçak ile çarpı formunda üstten çiziyoruz.
  9. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.
  10. Akabinde üzerlerine isteğe bağlı susam,çörek otu yada haşhaş serpiyoruz.
  11. Evvelce ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.
Kat Kat Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst