Kaşarlı Peynirli Poğaçalar

Felaket

New member
Kaşarlı Peynirli Poğaçalar Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket yaş maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( beyazlar hamura sarısı üzerine)
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
Kaşarlı Peynirli Poğaçalar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle yaş maya oda ısısına gelinceye kadar beklettim ,bu sırada süt ve içme suyunu ılık olacak biçimde ısıttım.
  2. Derince bir kaseye maya,süt, su,sıvı yağ,şeker,tuz ve en son yumurta beyazını ekleyip güzelce homojen hale getirdim.
  3. Azar azar unu ekledim hamurunu hazırlayıp fermantasyon müddeti için fırında 45 dk beklettim.
  4. Mayalanan hamurları bezelere ayırdım bir kısmını kaşarlı bir kısmını beyaz peynirli olacak biçimde poğaçalarımı hazırladım.
  5. Yüzeyi için yumurta sarısına 1 yemek kaşığı kadar pekmez ekledim.
  6. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dk kadar pişirdim deneyenler için şimdiden afiyet olsun.
Kaşarlı Peynirli Poğaçalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst