Kaşarlı Mantarlı Pide

Felaket

New member
Kaşarlı Mantarlı Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı instat maya
  • Aldığı kadar un
İç harcı için;

  • 500 gram kaşar peyniri
  • 8-10 tane mantar
  • 1 kapya biber (İsteğe nazaran)
Kaşarlı Mantarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un hariç tüm gereçleri yoğurma kabına alıp, homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Akabinde unu ekleyip, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurun ağzını kapatıp yarım saat kadar dinlendirin.
  3. İç harcı için; mantarları soyun, biber ve kaşar peynirini irice doğrayıp, robottan geçirin. Büsbütün pürüzsüz bir kıvam elde etmenize gerek yok.
  4. Dinlenen hamuru 3 ya da 4 bezeye ayırıp kayık formunu verin. İç harcını koyup 200 derecede fırında pişirin. Afiyet olsun.
Not 1: Bilk evvel fırının yalnızca alt ayarını açıp pişmeye yakın üst ayarı da açıp üstünü yavaşça kızarttım.

Not 2: Pidenizin daha parlak olması için pişirmedilk evvel hamurun kenarlarına süt ya da yağ sürebilirsiniz.

Kaşarlı Mantarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst