Kars Ketesı

Felaket

New member
Kars Ketesı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket yaş maya yada instant maya
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1yemek kaşığı toz şeker
  • 3 kilo un
Üzerine sürmek için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 adet yumurta
Ortalarına sürmek için

  • 1 litre sıvı yağ
içindeki içi için

  • 1 bardak sıvı yağ
  • 2 5 bardak un
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kars Ketesı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Ketemizi yapmaya başlıyalım biraz meşakatlı fakat lezzetine diyecek yok bir yapan bi daha yapacak.

  1. birinci vakit içinderda yaklaşık 3 kilo unumuzu genişçe bi yoğurma kabına alalım.
  2. Üstüne tuzu atıp unla karıştıralım daha sonra unun ortasını havuz açalım.
  3. birinci vakit içinderda ılık sütü suyu dökelim sıvı yağ boşaltalım.
  4. Mayayı toz şekerle birlikte dökelim iki yumurtayı da kıralım elimizle ortadan yavaş yavaş karıştırmaya başlıyalım.
  5. Yoğurmaya başlıyalım. Bir kaba ılık biraz su yanınıza alnı yoğurdukça elinizi o suya batırıp yoğurmaya devam edelim.
  6. Ele yapışmayan fakat fazlaca ta şer olmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  7. Üstünü kapatıp mayalanmaya bırakalım fazlaca fazla kabarmasına gerek yok biraz kabardığını gördüğünüzde hamuru alabilirsiniz.
  8. Hamurunuzda büyükçe kesimler koparıp beze yapmaya başlıyalım her beze portakal büyüklüğünde olacak tüm hamura tıpkı süreci yapalım bi kenara kaldırıp üstünü örtelim o sırada bizde ketemizin içini hazırlıyalım.
  9. Onun için uygun bir tavaya 1 su bardağı kadar sıvı yağ koyup yavaşça ısınmaya başlayan yağımıza 2 5 bardak un, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz koyup karıştırır ocakta alıyoruz kavrulmamasına dikkat edin
  10. Ocaktan aldığımız içimizi yeterlice karıştırıp bi kenara koyup soğumaya bırakıyoruz.
  11. Artık hamurumuzu acımaya başlıyalım yere yer sofrası koyup bezemden alıp evvel elimle ezip daha sonra merdaneyle büyütüyorum.
  12. Biraz ve oklavayla açmaya başlıyalım.
  13. Açabildiğiniz kadar açın ben soframa külliyen kaplıycak kadar açtım ne kadar ince açılırsa o kadar hoş olur keteniz.
  14. Açma süreci bitikten daha sonra yufkamıza yağlayıp evvel sağdan katlayıp bi daha katladığımız yeri yağlayıp daha sonra soldan getirip kapatıp bi daha yağlıyoruz tıpkı süreci bu sefer altan üsten üst üste katlayıp yağlıyoruz
  15. Büyük bir kare elde etmiş oluyoruz ve karenin tam ortasına yapmış olduğumuz içten koyup zarf biçimine kapatıyoruz.
  16. Tüm hamur bitince tıpkı süreci yapıyoruz.
  17. Tepsiye aldığımız ketemizi üstü için yoğurt ve yumurtaları karıştırıp sürüyoruz.
  18. daha sonra çatala sayesinde ketemizi üstünü çizip delikler açıyoruz ki fazlaca fazla kabarmasın fırınlıyoruz.
  19. Alt üstü güzelce kızarana kadar pişiriyoruz.
  20. Ben bu yaptığım hamura 10 tane kete elde etim siz isterseniz dahada artırıp azaltabilirsiniz.
  21. Fırınız öncesinden alt üst 200 derecede sitilmiş olmalı siz fırınızın pişirme müddetinde nazaran ayarlıyabilirsiniz denetimi biçimde pişirilir.
Kars Ketesı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst