Felaket
New member
Karnıyarık Poğaça Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 paket instant maya yahut 2 yemek kaşığı kuru maya
- 2 su bardağı ılık süt (200 ml’lik bardak ölçüsü)
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ̆ ( ben büyük çay bardağı kullanıyorum)
- Aldığı kadar un (6-7 su bardağı yapıyor )
- Domates
- Biber
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle geniş bir kaba maya, şeker ve tuzu alıp kuru şekilde karıştırıyoruz.
- daha sonra ılık süt ve suyu ekleyip, karıştırıyoruz.
- Yoğurma kısmına kadar bütün aşamaları tel çırpıcı ile yaparsak bütün materyaller birbirine daha âlâ karışır, pütürlük olmaz!!!!
- ondan sonrasında üzerini kapatıp 5 dk bekliyoruz ki, daha güzel mayalansın!!!
- daha sonra kabımızın üzerini açıp, sıvı yağ ek edip güzelce karıştırıyoruz.
- Ardından aldığı kadar un ek edip hamurumuzu ele yapışmayacak, yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.
- Hamurun üzerini streç sinema yahut hava almayan bir kapak ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz
- Hamurumuz mayalandıktan daha sonra 1-2 dk daha elimizle hamuru yoğurup havasını aldırıyoruz.
- Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
- Hamurumuz açıp yan taraflarından iki tane çizik atalım ve ortasına biber ve domatesimizi ekleyelim.
- Domateslerin sulanmaması için pişerken tuz atmayın, yiyeceğiniz vakit ekleyin.
- Karşılıklı birbirinin içerisinden geçirelim.
- Mayalanan poğaçalarımıza yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz. ????
- Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişiriyoruz.
- Bir püf noktası daha, poğaçalarım epey sert oluyor diyenler için; fırından çıkan poğaçalarımıza biraz su serpip üzerini öğretelim ve 5 dk bekletelim ve puf puf yumuşacık olduğunu bakılırsaceksiniz…???? ????????afı̇yet olsun????????.