Karnıyarık Poğaça

Felaket

New member
Karnıyarık Poğaça Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket instant maya yahut 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt (200 ml’lik bardak ölçüsü)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ̆ ( ben büyük çay bardağı kullanıyorum)
  • Aldığı kadar un (6-7 su bardağı yapıyor )
Üzeri için materyaller ;

  • Domates
  • Biber
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam
Karnıyarık Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle geniş bir kaba maya, şeker ve tuzu alıp kuru şekilde karıştırıyoruz.
  2. daha sonra ılık süt ve suyu ekleyip, karıştırıyoruz.
  3. Yoğurma kısmına kadar bütün aşamaları tel çırpıcı ile yaparsak bütün materyaller birbirine daha âlâ karışır, pütürlük olmaz!!!!
  4. ondan sonrasında üzerini kapatıp 5 dk bekliyoruz ki, daha güzel mayalansın!!!
    ‼
  5. daha sonra kabımızın üzerini açıp, sıvı yağ ek edip güzelce karıştırıyoruz.
  6. Ardından aldığı kadar un ek edip hamurumuzu ele yapışmayacak, yumuşak olacak şekilde yoğuruyoruz.
  7. Hamurun üzerini streç sinema yahut hava almayan bir kapak ile kapatıp 1 saat mayalandırıyoruz
    ‼
  8. Hamurumuz mayalandıktan daha sonra 1-2 dk daha elimizle hamuru yoğurup havasını aldırıyoruz.
  9. Hamurumuzdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz.
  10. Hamurumuz açıp yan taraflarından iki tane çizik atalım ve ortasına biber ve domatesimizi ekleyelim.
  11. Domateslerin sulanmaması için pişerken tuz atmayın, yiyeceğiniz vakit ekleyin.
  12. Karşılıklı birbirinin içerisinden geçirelim.
  13. Mayalanan poğaçalarımıza yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz. ????
  14. Evvelden ısıtılmış 200 derece fırında 35 dk pişiriyoruz.
  15. Bir püf noktası daha, poğaçalarım epey sert oluyor diyenler için; fırından çıkan poğaçalarımıza biraz su serpip üzerini öğretelim ve 5 dk bekletelim ve puf puf yumuşacık olduğunu bakılırsaceksiniz…???? ????????afı̇yet olsun????????.
Karnıyarık Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst