Karısını ve oğlunu izdihamda kaybeden adamın 'Bhole Baba'ya bir sorusu var

YaratıcıKalem

Active member
Hathras izdihamında ölü sayısı 121'e yükseldi.

Hatralar:

Chotelal ve eşi Manju Devi, tıpkı son 4-5 yıldır yaptıkları gibi Salı günü 'Bhole Baba'nın' satsangına katılmak için Hathras'a gittiler. Ayrıca vaazlardan bir şeyler öğreneceğini umarak 6 yaşındaki oğullarını da götürdüler. Ancak gün trajik bir notla sona erdi, Chotelal'in en korkunç rüyalarında bile hayal edemeyeceği bir notla – eşi ve oğlu, 119 kişinin daha hayatına mal olan 'Satsang'ın sonunda bir izdihamda öldü.

Olay, kendini tanrı adamı olarak tanıtan Narayan Sakar Hari'nin, 'Bhole Baba' olarak da bilinen takipçilerinin bir araya geldiği bir toplantı sırasında yaşandı. Dindarlar, tanrı adamının arabasıyla ayrıldığını görmek için bir araya geldiklerinde, bir kargaşa çıktı ve bir izdiham yaşandı. Tanıklar, insanların izdihamdan kaçınmak için çabalamasıyla dehşeti anlattı ve birçoğu bu çalkantılı dalganın kurbanı oldu.

Chotelal, yıkıcı kaybını gözyaşlarıyla anlattı. “Ayaklanma başladığında ana kapının yakınındaydım. Eşim kaçmaya çalışırken suyla dolu bir çukura düştü. Hem eşim hem de oğlum hayatta kalamadı,” diye hayıflandı, sesi kederle boğulmuştu.

Chotelal'ınki gibi aileler için, sonrasında yaşananlar yürek parçalayıcı bir deneyim oldu. Hathras'taki çeşitli morglarda ölenler arasında sevdiklerini tespit etmek acı verici bir ritüele dönüştü. Birçok hastaneye dağılmış yaralılar, yakınlarını umutsuzca bilgi ve teselli aramaya bıraktı.

Anüs #Hatras Trajedi, Yaslı Aileler Sorularla ve Öfkeyle Baş Başa Kaldı#YerRaporu ile @TanushkaDuttaresim.twitter.com/xnt4SQxg38

— Haberler (@ndtv) 5 Temmuz 2024
Başka bir kurbanın, Premvati'nin gelini, ailesinin katlandığı kaosu ve travmayı anlattı. “Kaynanam bizim güç kaynağımızdı,” dedi, sesi duygudan titriyordu. “Neredeyse on yıldır Bhole Baba ile birlikteydik, düzenli olarak satsanglarına katılıyorduk. Şimdi o gitti ve bunun neden olduğunu sorgulamaya başladık.”

Her iki ailenin de bir sorusu daha var: “Eğer Bhole Baba mucizeler yaratabiliyorsa, bu neden oldu ve takipçilerini neden hayata geri döndürmedi?”

Kurtulanlar, tam bir dehşet ve çaresizlik sahnelerini anlatıyor. İzdihamdan kıl payı kurtulan bir kurtulan, bir insan yığınının altında sıkıştığını hatırlıyor. “Hareket edecek yer yoktu. Bilincimi kaybettim ve hastanede uyandım,” diye anlatıyor, yüzünde hala o çilenin izleri var. “Yardım için bağırıyorduk ama her yer kaos içindeydi.”

“Hastaneye Gittiğimde…”: Annesini Kaybeden Adam #Hatras Trajedi Parçalanıyor resim.twitter.com/Yau44cYSnx

— Haberler (@ndtv) 5 Temmuz 2024
Trajedinin ortasında, kayıplarıyla başa çıkmaya çalışan kederli ailelerin seslerini gölgede bırakan siyasi suçlama oyunu başladı. Gelecekte bu tür felaketleri önlemek için hesap verebilirlik ve önlemler çağrıları kederli toplulukta yankılanıyor.