Felaket
New member
Karaca’da Efsane Sütlü Pamuk Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Karaca bake xl ekmek yapma makinesinde.Efsane sütlü pamuk üzere ekmek yapalım bir arada.Önemli not: tüm gereçler oda sıcaklığında, süt ise ılık olmalı!.
Karaca’da Efsane Sütlü Pamuk Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 450 gr beyaz un
- 280 ml ılık süt
- 1.5 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gr yumuşak tereyağ (ben tuzlu tereyağ kullandım)
- Yarım yemek kaşığı yoğurt
- 4 gr maya
Not EkleTarifi Yazdır
Karaca bake xl ekmek yapma makinesinde.Efsane sütlü pamuk üzere ekmek yapalım bir arada.Önemli not: tüm gereçler oda sıcaklığında, süt ise ılık olmalı!.
- Mutfak terazimizde tartarak tüm gereçleri kaselere hazırlayalım.Ekmek haznemize materyalleri şu sırada ekleyelim: süt, tereyağ, yoğurt, tuz, şeker, un ve en son maya.
- Ekmek haznemizi makinemize yerleştirip, 10. Cu programa getirelim. Bu “yoğurma” programında hamuru hem yoğurup hemde mayalayacaktır. Program müddeti 1saat 40dk.
- Hamurumuz mayalandıktan daha sonra hamuru unlu tezgahımıza çıkaralım. Karıştırma aparatlarını bu evrede çıkarabiliriz.
- Hamurumuzu hafifçeçe toparlayıp 4 eşit modüle bölelim.
- Merdane yardımı ile bezelerimizi biraz açıp dikdörtgen biçimine getirelim, epeyce ezmeden açalım.
- Açtığımız hamuru sıkı bir biçimde saralım, daha sonra dikine çevirip tekrar saralım. Sardığımız hamuru ekmek haznemize sıralayalım.
- Bezelerin hepsini sardıktan daha sonra ekmek haznesini yine makinemize yerleştirelim ve 40dk daha mayalanması için bekleyelim.
- Hamurumuzun büyüklüğü iki katına çıkınca 14 numara – “pişirme” programına getirelim, pişirme düzeyini “orta” seçelim, pişirme müddetini 40dk’a düşürelim ve ekmeğimizi pişirelim.
- Piştikten daha sonra 15dk makinenin ortasında ekmeğimiz dinlensin.
- Ekmeğimizi haznesinden çıkaralım ve pak mutfak havlumuza sarıp, soğuyana kadar bekleyelim.
Karaca’da Efsane Sütlü Pamuk Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı