Felaket
New member
Kara Lahana (Mancar) Yemeği Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 bağ kara lahana
- 1 bardak haşlanmış mısır
- 1 bardak haşlanmış barbunya
- 1 baş kare doğranmış soğan
- 1 adet domates
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 1 yemek kaşığı buğday unu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 litre su
- 1 tutam tuz
- 1 adet acı biber (Küçük)
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanaları güzele yıkayalım ve saplarını ince ince yeşil yerlerini bir tık kalın doğrayalım. Ocağımızı orta hararette yakalım.
- Tencerede soğanları soteleyip domates ve salçasını karıştıralım. Bir iki dakika domatesler ezilince yavaş yavaş suyunu koyalım.
- Kaynarken bir kenarda bir kasede unları karıştırıp suyla pütürsüz hale getirelim. Lahananın evvel sap yerlerini katıp biraz pişirip daha sonra yeşilliğini ekleyelim.
- Pişerken ortada karıştıralım. 10 dakika kadar pişirdikten daha sonra mısır ve barbunya ekleyelim. daha sonra pişirmeye devam edelim.
- Tuzunu biberini katalım. Lahana sapları pişene kadar (Yaklaşık 15 dakika) karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun.