Kara Lahana (Mancar) Yemeği

Felaket

New member
Kara Lahana (Mancar) Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 bağ kara lahana
  • 1 bardak haşlanmış mısır
  • 1 bardak haşlanmış barbunya
  • 1 baş kare doğranmış soğan
  • 1 adet domates
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 litre su
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet acı biber (Küçük)
Kara Lahana (Mancar) Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Lahanaları güzele yıkayalım ve saplarını ince ince yeşil yerlerini bir tık kalın doğrayalım. Ocağımızı orta hararette yakalım.
  2. Tencerede soğanları soteleyip domates ve salçasını karıştıralım. Bir iki dakika domatesler ezilince yavaş yavaş suyunu koyalım.
  3. Kaynarken bir kenarda bir kasede unları karıştırıp suyla pütürsüz hale getirelim. Lahananın evvel sap yerlerini katıp biraz pişirip daha sonra yeşilliğini ekleyelim.
  4. Pişerken ortada karıştıralım. 10 dakika kadar pişirdikten daha sonra mısır ve barbunya ekleyelim. daha sonra pişirmeye devam edelim.
  5. Tuzunu biberini katalım. Lahana sapları pişene kadar (Yaklaşık 15 dakika) karıştırarak pişirelim. Afiyet olsun.
Kara Lahana (Mancar) Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst