Felaket
New member
Kapalı Kıymalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1’er tatlı kaşığı tuz, şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 300 gram kıyma
- 2 adet büyük soğan
- 2 adet domates
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1.5 yemek kaşığı salça
- 1 adet yeşil biber
- 2 diş sarımsak
- Maydanoz
- Karabiber, pul biber, kekik ve tuz
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel mayayı açmak için bir su bardağına maya, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 çay bardağı ılık suyu alıp karıştıralım 5 -10 dakika bekleyelim.
- Maya gelince yumurta, şeker, süt, tuz ve zeytin yağını ekleyelim karıştıralım.
- Ardından maya ve unu ekleyelim ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar güzelce yoğuralım.
- Ardından üzerini kapatarak yaklaşık 1 saat bekletelim.
- Hamurun mayalanmasını beklerken iç harcını hazırlayalım.
- Kıymayı tavamıza alıp suyu salana kadar kavuralım.
- Sıvı yağı ekleyip 2 dakika daha kavuralım.
- Ardından ince ince doğradığımız soğan ve biberi ekleyelim.
- Soğanlar kendini salınca domatesleri ekleyelim.
- Ardından salça ve sarımsakları ekleyelim.
- Son olarak baharatları da ekleyip 1-2 dakika kavuralım ve ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
- Bekleyen hamurumuzu küçük bezeler kopartarak merdane sayesinde istediğimiz büyüklükte pide biçiminde açalım.
- 1. 5 yemek kaşığı harcımızdan açtığımız hamurun ortasına koyup yayalım.
- Kenarlarını ortada birleştirelim ve kapatalım ( fotoğraflarda göründüğü gibi).
- Tüm hamurumuza birebir süreci uygulayalım.
- Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirelim. Afiyet olsun.