Kangana Ranaut'a Tokat atan polis memuru açığa alındı, tutuklandı

YaratıcıKalem

Active member
Kaynaklar Cuma günü yaptığı açıklamada, Chandigarh havaalanında yeni seçilen Mandi Milletvekili ve aktör Kangana Ranaut'a “çiftçilere saygısızlık ettiği” gerekçesiyle tokat attığı iddia edilen Merkezi Endüstriyel Güvenlik Gücü (CISF) memurunun tutuklandığını söyledi.

Sanık polis memuru Kulwinder Kaur'a karşı bir polis davası açıldı ve kendisi de Perşembe günü Bayan Ranaut'a tokat attığı iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı. Olay meydana geldiğinde aktör Delhi'ye uçağa binmek üzereydi.

Paramiliter güvenlik personeli, Bayan Ranaut'un eski bir açıklamasının tetiklediğini söyledi.

Çiftçilerin protestosuna atıfta bulunarak, “Çiftçilerin orada 100₹ karşılığında oturduğuna dair bir açıklama yaptı. Gidip orada oturacak mı? Annem bu açıklamayı yaparken orada oturuyordu ve protesto ediyordu…” dedi. 2020'de Merkez tarafından kabul edilen üç tarım yasasına karşı.

Ülke çapındaki ajitasyonun doruğa çıktığı sırada Bayan Ranaut, sosyal medya paylaşımında, protesto alanındaki yaşlı bir kadına orada oturması için 100 Rupi ödendiğini belirtmişti. Yoğun tepkilerle karşılaşan oyuncu, paylaşımı sildi.

Havaalanında izleyiciler tarafından kaydedilen Haberda, Mandi Milletvekili'nin olayın meydana geldiği güvenlik kontrol noktasına kadar eşlik edildiği görülüyor. Ancak bölgeye ulaştığında bir tartışma çıkar ve ardından kendisine eşlik edilir. Videoda iddia edilen tokat yer almıyor.

Olaydan saatler sonra oyuncu X'e giderek havaalanında yaşananları anlatan bir Haber mesajı paylaştı.

“Olay güvenlik girişinde yaşandı. Kadın bekçi karşıya geçmemi bekledi. Daha sonra geldi ve bana vurdu… küfürler atmaya başladı. Bana neden vurduğunu sordum. 'Çiftçileri destekliyorum' dedi. Güvendeyim… ama Pencap'ta terörün artmasından endişe ediyorum.” dedi Haberda.

Oyuncu, Şubat 2021'de şarkıcı Rihanna'nın çiftçilerin protestosuyla ilgili bir gönderisine yanıt verdikten sonra internette tepkiyle karşılaştı. “Neden bunun hakkında konuşmuyoruz?” Pop ikonu, protesto eden çiftçilerin Habersunu paylaşırken şunu söyledi.

Bayan Ranaut, protestocuları “terörist” olarak etiketleyerek gönderiye sert tepki gösterdi. “Kimse bundan bahsetmiyor çünkü onlar çiftçi değiller, onlar Hindistan'ı bölmeye çalışan teröristler, böylece Çin savunmasız, parçalanmış ulusumuzu ele geçirebilir ve onu ABD gibi bir Çin kolonisi haline getirebilir… Otur seni aptal 'Biz sizin aptallar gibi milletimizi satmıyoruz' dedi.

Ancak daha sonra bu paylaşımı sildi.

2020-21'de başlayan çiftçi protestosu Hindistan'da ve dünya çapında manşetlere taşındı. Bayan Ranaut, protestoları sert bir şekilde eleştiren ve ajitasyonun meşruluğuna ilişkin soruları gündeme getiren, çoğu zaman protestoculara sert sert vuran birkaç gönderi paylaştı.

Kampanyası sırasında konvoyu, yorumları nedeniyle Chandigarh'daki kışkırtıcılar tarafından engellendi.