Kalem Börek

Felaket

New member
Kalem Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yufka
  • 1 çorba kasesi lor peyniri
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 küçük kase su
Kızartmak için;

  • Sıvıyağ
Kalem Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Yufkaları üçgen üçgen istediğimiz uzunlukta kesiyoruz. (her yufkayı 8 e böldüm ben. )
  2. ondan sonrasında lor peynirinin içine maydanozu minik minik doğrayıp ekliyoruz.
  3. Karıştırıp yufkaların içine koyup sarıyoruz.
  4. Uçlarını suya batırıp kapatıyoruz.
  5. Sıvıyağda kızartıyoruz.
  6. Ben buzluğa atıp orta ara çıkarıyorum. Süratli oluyor.
  7. Sıcak sıcak servis yapıyoruz.
Kalem Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst