Kahvaltıya Patatesli Pamuk Üzere İncecik Bazlamalar

Felaket

New member
Kahvaltıya Patatesli Pamuk Üzere İncecik Bazlamalar Tanımı İçin Materyaller

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya yahut yarım paket yaş maya
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un dikkatli ekleyin
İç gereci için;

  • 2 adet orta uzunluk patates
Üzerine sürmek için;

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Kahvaltıya Patatesli Pamuk Üzere İncecik Bazlamalar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel patatesleri soyup yıkadıktan daha sonra küp küp doğrayıp, tecerede üzerini örterek kadar su koyup, haşlayalım.
  2. Patatesleri haşladıktan daha sonra bilendırdan geçirip, pürüzsüz hale getirelim suyuyla birlikte suyunu süzmeden.
  3. Un hariç tüm gereçleri karıştıralım.
  4. Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz poğaça hamurundan biraz daha yumuşak olmalı.
  5. Hamuru toparladıktan daha sonra mayalanması için sıcak bir ortamada bekletelim.
  6. Hamur mayalanınca hamuru 8 eşit modüle bölelim ve beze yapalım bezeleri tavanıza nazaran ayarlayabilirsiniz.
  7. Tavayı ocağa alalım ve ısıtalım tava yeterlice ısınınca orta ateşe alalım.
  8. Birinci yaptığımız bezeden başlayarak servis tabağı büyüklüğünde açıp tavaya fırçayla sıvı yağ sürüp bazlamayı tavaya koyalım.
  9. Bazlamadan baloncuklar çıkmaya başlayınca üzerine tekrar fırçayla sıvı yağ sürüp çevirelim başka tarafıda kızarınca tekrar çeviriyoruz biraz bekletip, tavadan alalım.
  10. Hepsini birebir biçimde yapıp, bitirelim ve pişirdiklerimizi üst üste koyup kenara alıp 5 dakika kadar dinlendirelim. Nefis bazlamalar servise hazır afiyet olsun.
Kahvaltıya Patatesli Pamuk Üzere İncecik Bazlamalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst