Kahvaltılık Krep

Felaket

New member
Kahvaltılık Krep Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu yahut maydanoz
Pişirmek için;

  • Sıvı yağ
Kahvaltılık Krep Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir kapta su süt yumurta şeker tuz zeytinyağını tel çırpıcı sayesinde çırpalım ununu ek edip, çırpmaya devam edin. Dereotu yahut maydanoz ek edip, karıştırın.
  2. Uygun bir tavayı ocağa koyup ocağın altını açın tava ısınsın bir fırça sayesinde tavanın içini yağlayıp, hamurdan bir buçuk kepçe dökün.
  3. Tavayı yavaşça sağa sola çevirerek hamurun eşit olmasını sağlayın, altı pişince çevirin.
  4. Üzerine yağ sürün iki tarafında pişince servis tabağına alın. Bütün hamur bitinceye kadar birebir süreci yapın yapanlara şimdiden afiyet olsun ????
    ❤
Not: Kullandığım bardak ölçüsü 200ml

Kahvaltılık Krep Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst