Kagiso Rabada, kriketten askıya alınan 'uyuşturucu kullanımı' üzerinden IPL'den geri gönderdi. Sorunlar Bildirimi

YaratıcıKalem

Active member

Kagiso Rabada, Gujarat Titans ve Güney Afrika Pacer, yaklaşık bir ay önce Hindistan Premier Ligi (IPL) 2025 sezonundan eve döndü ve franchise nedenini 'kişisel' bir neden olarak etiketledi. Bununla birlikte, Güney Afrikalı hızlandırıcı, eğlence amaçlı ilaçların kullanımı üzerine 'geçici süspansiyon' nedeniyle eve dönmesi gerektiğini açıkladı. Rabada Himfa, senaryoyu açıklarken bir açıklama yaptı ve bunu, bunu yansıtma ve geliştirme fırsatı olarak kullanacağını öne sürdü. Bununla birlikte, ifade, pacer'ın ne tür bir eğlence maddesini kullandığını ve pozitif test ettiği açıklamadı. İfade, 'Rekabette' (IC) testinde veya 'rekabet dışı' (OOC) olup olmadığını açıklamaz.

Dünya Doping Karşıtı Ajansı (WADA) koduna göre, Rabada'nın davasındaki ceza kuantumu üç ay ila dört yıl arasında herhangi bir şey olabilir.

Kokain, eroin, MDMA ve esrar olarak madde araştırması 'istismar maddesi' kategorisine girer. WADA, spor performansı ile ilgisi olmayan nedenlerden dolayı rekabet dışı olarak alınabileceklerini hatırlıyor. Konuyla ilgili daha fazla netlik hala bekleniyor.

Kagiso Rabada'dan aşağıdaki açıklama:

Diyerek şöyle devam etti: “Bildirildiği gibi, son zamanlarda Personel nedenleriyle IPL'ye katılmaktan Güney Afrika'ya döndüm. Bunun nedeni, bir rekreasyonel ilacın kullanımı için olumsuz analitik bulgu getirim oldu.”

Diyerek şöyle devam etti: “Düştüğüm herkes için derinden üzgünüm. Kriket oynama ayrıcalığını asla kabul etmeyeceğim. Bu ayrıcalık, kişisel isteklerimin ötesine geçmeden çok daha büyük.”

“Geçici bir askıya alma hizmeti veriyorum ve sevdiğim oyuna geri dönmeyi dört gözle bekliyorum.”

“Bunu yalnız bırakamazdım. Destekleri için teşekkür etmek istiyorum.

“İleride, bu an beni tanımlamayacak. Her zaman yaptığım şeyi yapmaya devam edeceğim, sürekli olarak çok çalışacağım ve zanaatıma tutku ve bağlılıkla oynayacağım.”

Kagiso.

Şimdiye kadar olağanüstü bir sezon geçiren Gujarat Titans, Rabada'nın geçen ay eve dönmesi hakkında bir açıklama yapmıştı. Proteas Pace gazisi, GT'nin Pencap Kralları'na (PBKS) ve Mumbai Kızılderililerine (MI) karşı ilk iki IPL 2025 maçının bir parçasıydı, ancak o zamandan beri yoktu.

“Gujarat Titans Pacer Kagiso Rabada, bazı kişisel nedenlerden dolayı Tata IPL'nin devam eden sezonundan Güney Afrika'ya döndü. Güney Afrika uluslararası, Gujarat Titans'ın Tata IPL 2025'in ilk iki maçının bir parçasıydı.

Rabada'nın yokluğunda, Muhammed Siraj, Prasidh Krishna, Ishanmpe Sharma ve Gerald Coetzee, franchise için bowling saldırısının yükünü paylaşmak zorunda kaldılar.

Bu makalede belirtilen konular