Jake Paul, Mike Tyson'a Yumuşak Davranıyor ve Maçın Ortasında İç Açıcı Bir Hareketle Onun Önünde Eğiliyor

YaratıcıKalem

Active member
Jake Paul, maç sırasında Mike Tyson'ın önünde eğiliyor.© X (Twitter)

Boks yıldızı Mike Tyson ile Amerikalı YouTuber Jake Paul arasındaki ağır sıklet karşılaşması Tyson için hayal kırıklığıyla sonuçlanmış olabilir ancak Paul'un küçük bir hareketi birçok kişinin kalbini kazandı. Paul, sekiz rauntluk mücadeleyi domine etti ancak görünüşe göre, yaklaşık 20 yıl sonra ilk profesyonel boks maçına çıkan 58 yaşındaki Tyson'a karşı topyekün mücadele edemedi. Final turunun son saniyelerinde Paul, Tyson'a olan saygısını göstermeyi tercih etti ve eski dünya ağır sıklet şampiyonunun önünde eğildi.

Bu an, Tyson'ın maç öncesinde Jake Paul'e tokat atmasının ardından kızışan yarışmanın yürekleri ısıtan bir şekilde sona ermesini sağladı.

Maçın sonunda Jake Paul, Mike Tyson'ın önünde eğiliyor. #PaulTyson pic.twitter.com/FUQGZVyADQ

— Netflix (@netflix) 16 Kasım 2024
Dövüşten sonra Paul, “Onunla ringde olmak bir onurdu. Onu incitmeye çalışıyordum ama onun bana zarar vermesinden korkuyordum. Elimden gelenin en iyisini yaptım” dedi.

Tyson, en iyi zamanlarında dünyanın en iyi ağır siklet boksörlerinden biriydi ve 1987 ile 1990 yılları arasında tartışmasız dünya ağır siklet şampiyonuydu. Maçın ardından Paul, Tyson'ı 'G.OA.T' olarak selamladı. (Tüm Zamanların En İyisi).

Etkinliğin yorumcusu, maç öncesinde Tyson'ın Jake Paul'un babasının idolü olduğunu belirtmişti.

Her ikisinin de profesyonel boks rekorlarına giren maçı, üç hakemin de oybirliğiyle kazanan Paul ilan edilmesinin ardından Paul kazandı. Yargıçlar Paul'e 80-72 puan verdi. Sırasıyla 79-73 ve 79-73.

Pek çok kişi, 27 yaşındaki Paul'a karşı mücadelenin Tyson'ın vücuduna fiziksel zarar verebileceğinden korkarak Tyson'ın 58 yaşında boksa geri dönmesini eleştirmişti. Ancak Tyson, tek amacının para olduğu yönündeki iddiaları reddetti.

Tyson, maçtan önce Interview dergisine şunları söyledi: “70 milyon hayranı olan bir YouTuber'ınız var. Ve ben hayatın başlangıcından bu yana en iyi dövüşçüyüm, peki bu ne yapar? Bu bir heyecan patlaması yaratır.”

Bu makalede bahsedilen konular