İtalyan Mutfağından Sarımsaklı Ekmek

Felaket

New member
İtalyan Mutfağından Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet uzun baget ekmek
  • 2 baş sarımsak
  • 1 kase doğranmış maydanoz
  • 80 gram tereyagi
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
İtalyan Mutfağından Sarımsaklı Ekmek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. İlk evvel sarımsakların başlarını kesip.
  2. Sarımsaklara biraz sıvı yağ ya da zeytinyağı ekliyoruz.
  3. Yağlı kağıt içine koyup kağıdı poşet üzere kapatarak buharıyla pişmesi için 200 derecede 25 30 dk pişiriyoruz.
  4. Sarımsaklar piştikten daha sonra bir kabin içine alıyoruz.
  5. Diğer gereçlerimizi ekliyoruz (Tereyağı, maydanoz, baharatlar).
  6. Ortadan ikiye kestiğimiz bagetlerimizin üzerine sosumuzu sürüyoruz.
  7. Üzerine kaşarımızıda ekliyoruz.
  8. 200 derece fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun :).
İtalyan Mutfağından Sarımsaklı Ekmek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst