Felaket
New member
İtalyan Mutfağından Sarımsaklı Ekmek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet uzun baget ekmek
- 2 baş sarımsak
- 1 kase doğranmış maydanoz
- 80 gram tereyagi
- Kaşar peyniri
- Tuz
- Karabiber
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel sarımsakların başlarını kesip.
- Sarımsaklara biraz sıvı yağ ya da zeytinyağı ekliyoruz.
- Yağlı kağıt içine koyup kağıdı poşet üzere kapatarak buharıyla pişmesi için 200 derecede 25 30 dk pişiriyoruz.
- Sarımsaklar piştikten daha sonra bir kabin içine alıyoruz.
- Diğer gereçlerimizi ekliyoruz (Tereyağı, maydanoz, baharatlar).
- Ortadan ikiye kestiğimiz bagetlerimizin üzerine sosumuzu sürüyoruz.
- Üzerine kaşarımızıda ekliyoruz.
- 200 derece fırında kaşarların üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun
.