Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek

Felaket

New member
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5-6 adet yufka
İç harcı için;

  • 2 bağ ıspanak
  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
Ortasına sürmek için;

  • Sıvıyağ
Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda ıspanakları yeterlice yıkayıp iri iri doğrayıp süzdürelim.
  2. Uygun bir tavaya sıvı yağ ekleyip yemeklik doğranmış soğanımızı alıp kavuralım.
  3. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip pişirelim.
  4. sonrasındasında ıspanakları ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  5. Son olarak baharatlarımızı ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  6. Yufkalarımızı tezgaha alıp 2’ye bölelim.
  7. Böldüğümüz yufkanın üzerine fırca ile her tarafına sıvı yağ sürelim.
  8. Kenar kısmına iç harcımızdan yerlestirip rulo formunu verelim.
  9. Fotoğraftaki üzere u formu verip yağlanmış fırın tepsimize dizelim.
  10. Sırasıyla tüm yufkaları tıpkı biçimde hazırlayıp tepsimize diziyoruz.
  11. Son olarak üzerlerine sıvı yağ sürerek önce ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirelim (pişirme mühleti fırınınıza nazaran değişebilir).
  12. Pişen böreğimizi fırından alıp üzerini pak bir bez ile örtüp 10 dk dinlendirdikten daha sonra dilimleyip yanına ayran ile servis edebiliriz.
Afiyet olsun ????????.

Ispanaklı Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst