Ispanaklı Gül Böreği

Felaket

New member
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller

  • 4 adet yufka
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak süt
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 paket kabartma tozu
İç harcı için;

  • Ispanak
  • Soğan
  • Zeytinyağı
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Birinci evvel iç harcımızı hazırlayalım, 3 adet orta uzunluk soğanı yemeklik doğrayalım, zeytinyağ ile kavuralım.
  2. çabucak sonrasında yaklaşık yarım kilo ıspanağı yıkadıktan daha sonra küçük küçük doğrayıp, kavrulan soğanların üzerine atalım yaklaşık 5 dakika daha kavuralım istediğiniz baharatlarıda ekledikten daha sonra ocağın altını kapatabilirsiniz.
  3. Sos için; bir kaba sıcak süt erimiş tereyağ ve başka alıp, karıştıralım. Yufkamızı tezgaha alıp 4 e bölelim sosumuzdan sürüp, ıspanaklı iç harcımızı serpiştirerek koyalım, kıvırarak gül biçimini verelim.
  4. Üzerine ister kalan sostan sürün ister yumurta sarısı sürün. Üzerine çörekotu, susam karışımı yada haşhaş dönebilirsiniz.
  5. Evvelden ısıttığımız (180 derece) fırına yerleştirelim deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun ????.
Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst