Ispanaklı El Açması Börek

Felaket

New member
Ispanaklı El Açması Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için,

  • 2 su bardağı su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 5-6 su bardağı un (kontrollü olarak koyun her un farklı olabilir)
İçi için;

  • 500 gram ıspanak
  • 1 kase beyaz peynir
  • Tuz, karabiber, pul biber
Arasına sürmek için;

  • 125 gram tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Ispanaklı El Açması Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamuru için gereçleri karıştırma kabına alıp güzelce yoğuruyoruz.
  2. 8 ya da 10 bezeye ayırıyoruz.
  3. Merdane sayesinde tabak büyüklüğünde açıyoruz.
  4. Tereyağ ve sıvı yağ eritip ortalarına birer yemek kaşığı sürüp üst üste iki farklı tabağa bezeleri koyup dolapta 1 saate yakın dinlendiriyoruz.
  5. İç harcı için ıspanakları yıkayıp ince bir biçimde doğruyoruz.
  6. İçine beyaz peynir ve baharatlarını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
  7. Dinlenen hamurları yer sofrasına ya da tezgahın üzerine tek tek alıp kenarlarından dikkatlice çekerek açabildiğiniz kadar elimizle açıyoruz.
  8. En üstten iki üç parmak kalınlığında içe yanlışsız katlayıp sıra halinde harcımızdan koyuyoruz.
  9. Kenarını da içir gerçek bir iki parmak kalınlığında katlayıp yavaşça yuvarlayarak sarıyoruz.
  10. Yuvarlak fırın tepsisine ortasından başlayıp daire formunda sararak tüm hamurlarımızı bu türlü tamamlıyoruz.
  11. Üzerine bezeleri koyduğumuz tabaklardan kalan yağları sürüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  12. Çıkınca dilimleyip sıcak servis edebilirsiniz, imali sıkıntı gözükse de deneyeceklere epey kolay gelecektir
    ✨
    ????????????şimdiden afiyet olsun ????????
    ✨
    .
Ispanaklı El Açması Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst