Ispanaklı Börek

Felaket

New member
Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 hazır yufka
  • 1 kilo ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için

  • Yarım su bardağı sıvı yağ 3 yemek kaşığı un
Üzeri için

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanakları güzelce yıkayıp küçük doğrayın yarım saat suda bekletin hijyen için.
  2. Soğan küp küp doğrayın 4 yemek kaşığı yağda güzelce kavurun daha sonra ıspanakları ekleyin.
  3. Ispanaklar sönünce kapatın soğumasını bekleyin.
  4. Sosunu yapmaya başlayın.
  5. Yağ ve unu güzelce katıştırın.
  6. Yufkaların iç kısmına gelecek biçimde sürün.
  7. İç gerecini ekleyin ve rulo formunda sarın epey sıkı sarmayın hepsini bu türlü yapın.
  8. Yağladığınız tepsiye yerleştirin.
  9. Üstüne yumurta ve susamla süsleyin 200 derece fırına verin şimdiden afiyet olsun.
Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst