Felaket
New member
Ispanaklı Börek (Komşu Kıskandıran ) Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 paket baklavalık yufka bimde olan
- Yarım kilo ıspanak
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dere otu
- 1 tutam yeşil nane
- 1 kuru soğan
- 2 su bardağı lor peynir ve ya beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı tuz( denetimli ekleyin peynir tuzlu olursa az ekleyin)
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- 50 gram eritilmiş margarin ve ya tereyağ
- 1 yumurta sarısı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Susam, çörek otu
Not EkleTarifi Yazdır
- Yufkaları 4 adet olarak üstüne hazırlanmış sosu sürüyoruz.Sos materyalleri bir kapta karıştırıyoruz.
- İçi için olan materyalleri ince doğrayarak üzerine fazlaca az ince katman olarak yayıyoruz ve sarıyoruz.
- İstediğiniz boyutta doğrayarak yağlı kağıt serili fırın tepsisine diziyoruz.
- En son üzerine yumurta sarısı yoğurt çırparak sürüyoruz.
- 230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun????.