Isı Adası Etkisi Şehirlerin Çekirdeğini 7 Derece Daha Sıcak Hale Getirebilir: Haberler Uzmanı

YaratıcıKalem

Active member
Bay Muir-Wood kararlı ve güçlü bir şehir yönetiminin olması durumunda etkilerin hafifletilebileceğini söyledi.


Yeni Delhi:

Önde gelen bir uzman, Hindistan'da küresel ısınmanın artmasıyla birlikte sıcak hava dalgalarının da artması nedeniyle şehirlerin özellikle savunmasız olduğunu, çünkü kentsel ormanların kalbindeki sıcaklıkların onları çevreleyen alanlara göre yedi derece daha yüksek olabileceğini söyledi.

Perşembe günü Haberler'ye özel olarak konuşan Moody's RMS'in (bir risk yönetimi şirketi) Araştırma Direktörü Robert Muir-Wood, bu artışı kentsel ısı adası etkisi olarak adlandırılan bir olguya bağladı ve bunun yalnızca üretkenliğe zarar vermekle kalmayıp aynı zamanda üretkenliğe de zarar verdiğini söyledi. hastalığa neden olur.

Son on yılda Hindistan'da ısıdan ölümler arttı ve tüm metropoller ısı adası etkisine karşı savunmasızken, Mumbai, Delhi, Chennai ve Kalküta gibi şehirlerin çok yüksek nüfus yoğunluğuna sahip olduğu Hindistan'da sorun daha da ciddileşiyor. Şehirlerdeki yeşilliklerin yok olması sorunu daha da kötüleştirdi; küresel nüfusun neredeyse %60'ı önümüzdeki 20 yıl içinde şehir merkezlerinde yaşayacağı için bu sorunun daha da kötüleşmesi bekleniyor.

Ancak iyi haber şu ki, ısınma etkisini azaltmak için adımlar atılabilir, diyen Bay Muir-Wood, ihtiyaç duyulan şeyin, sorunu çözmeye kararlı, güçlü bir şehir yönetimi olduğunu ekledi.

Sağlık Tehlikeleri

Isı adası etkisinin ana nedenlerini sıralayan Bay Muir-Wood, “Yani üç etken var; birinci neden binaların yüzeyleri, yol yüzeyleri çok fazla ısı emiyor. Karanlık olma eğilimindeler. Cam ve beton olabilirler ama çok fazla ısı emerler.İkinci sebep ise çok sayıda büyük binanın bulunduğu metropol bölgesinde rüzgar hızlarının daha düşük olmasıdır.Binalar ne kadar büyükse, o kadar yavaşlar. rüzgarın altında.”

“Üçüncü faktör ise şehrin ortasında çok sayıda klima santrali, diğer makine ve araba olacak ve bunların hepsi de ısı üretiyor. Bina nüfusunun yoğunluğuna bağlı olarak bu durum artabilir. Şehrin göbeğinde sıcaklıklar beş, altı veya yedi santigrat derece arttı” diye ekledi.

Farkın en fazla öğleden sonraları görüldüğüne dikkat çeken araştırma görevlisi, şehrin göbeğindeki sıcaklıkların sağlık açısından tehlikeli olabileceğini ve üretkenliği de düşürebileceğini söyledi.

“Özellikle bir fabrika veya şantiyede olduğu gibi klimadan yararlanamıyorsanız tehlikelidir. Hindistan'da sıcak hava dalgası dönemi Mart'ta başlayıp Ağustos'a kadar sürebilir. Biliyoruz ki” “Sıcak hava dalgaları giderek yoğunlaşıyor. Daha uzun ömürlüdürler. Daha erken geliyorlar. Sıcaklıkların sağlık açısından tehlikeli seviyelere ulaştığını da biliyoruz” diye uyardı.

Bay Muir-Wood, nemi de dikkate alan yaş termometre sıcaklığının, insanın doğal sıcaklığına yaklaşması durumunda tehlikeli olabileceğini söyledi.

'Oynamak O Kadar Pahalı Değil'

Özellikle gelişmekte olan dünyada kentsel ısı adası etkisinin nasıl azaltılabileceği ve bunu yapmanın ne tür bir yatırım gerektireceği hakkındaki bir soruya araştırma görevlisi şunları söyledi: “Bu konuda harekete geçmenin çok pahalı olduğunu düşünmüyorum. Sorunun üstesinden gelin. Bazı şehirler diğerlerinden çok daha iyi. Parklar ve ağaçlar da dahil olmak üzere çok fazla yeşil alana sahip şehirlerde sıcaklıklar daha düşük. Sanırım Mumbai'de şu anda alınan önlemler var, girişimler var. göllerin açılması. Sanırım hipodromun parka, hatta ormana dönüştürülmesi konuşuluyor.”

Bay Muir-Wood, sorunun, bir arazi parçası üzerinde bina inşa ederek üzerine ağaç dikmekten çok daha fazla para kazanılabilmesi olduğunu söyledi. Ve burası, güçlü bir şehir yönetiminin, herkes için sıcaklıkların düşürülmesi amacıyla harekete geçilmesini sağlamak üzere devreye girebileceği yer olduğunu söyledi.

“Ne yapacağımızı biliyoruz. O kadar pahalı değil ama oldukça güçlü bir şehir yönetimi gerektiriyor” dedi.

'Dışarıda Çalışmak İmkansız Olacak'

Şehirleşme artacakken şehirlerin ısınmasını azaltmanın ne kadar gerçekçi olduğu sorulduğunda Bay Muir-Wood, “Bu sadece mümkün değil, gerçekten önemli. Çünkü sıcaklıklar artıyor ve biz bu artışları zaten ölçebiliyoruz. Biz” dedi. Önceki on yılla karşılaştırıldığında son on yılda ısıdan kaynaklanan ölümlerde artış olduğuna dair kanıtlar olduğunu zaten biliyorum. Dolayısıyla bu önemli, önemli bir şey.”

“Yapılabilecek eylemler var ve bu eylemler gerçekten önemli. Bunlar şehirlerde güçlü bir planlama ve organizasyon gerektiriyor. Eğer önlem almazsanız şehrin merkezi giderek ısınacak. Dışarıda çalışmak imkansız hale gelecek. gün ortasında çünkü sıcaklıklar tehlikeli derecede yüksek olacak. Geleceğe bakmak için risk modellememizi kullanıyoruz. Bunu, insanların en kötü, en tehlikeli durumları önlemek için bugün harekete geçmeleri gereken bilgileri sağlamak için yapıyoruz. Aslında sıcaklık artışları yaşanıyor” diye ekledi.
 
Üst