İçli Yumuşacık (Çörek)

Felaket

New member
İçli Yumuşacık (Çörek) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı margarin yahut
  • Tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı üzerine
  • 1 çay bardağı su
  • 1 paketin yarısı yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu
  • Un dikkatli ekleyelim
İç materyali için

  • 1 su bardağı börek peyniri
  • Ve lor peynir
  • 1 tutam maydanoz
İçli Yumuşacık (Çörek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Süt ve suyu ılık olarak yoğurma kabına alıp üzerine şekeri mayayı ek edip karıştıralım.
  2. Un hariç öteki malzemeyi ek edip yine karıştıralım.
  3. Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz sıcak bir ortama da mayalanması için bekletelim.
  4. Hamur mayalanırken iç harcını hazırlayalım.
  5. Maydanozu ince olarak kıyıp peynirle karıştıralım isderseniz çörek otunu iç harcına karıştırıp öylede koyabilirsiniz ben hamura karıştırdım.
  6. Hamur mayalanınca tezgaha alıp servis tabağından büyük olarak açalım.
  7. İçine iç materyalini koyup bohça biçiminde ağzını kapatıp tekrar içini ezmeden tekrar tepsi büyüklüğünde elimizle yavaşca bastırarak açalım.
  8. Yağladığımız tepsiye çöreği yerleştirelim ve tepsi mayası için bekletelim. Ben pide görünümünde yaptım siz isderseniz düz olarak da yapabilirsiniz.
  9. Yumurta sarısını sürüp 180 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz. Afiyet olsun.
İçli Yumuşacık (Çörek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst