Houthis'e saldırı planlayan en iyi Trump yetkililerinin konuşması nasıl gelişti?

YaratıcıKalem

Active member
American Magazine Çarşamba günü, Yemen'deki İran destekli Houthis'teki ABD'nin hava saldırıları için planların ayrıntılarını yayınladı ve en iyi Trump yönetim yetkilileri tarafından yönetmeni Jeffrey Goldberg ile mesajlaşma uygulaması sinyali üzerinde.

“Houthi PC Küçük Grubu” ndaki sohbetin ekran görüntüleri, en iyi ABD yetkililerini 15 Mart'ta Houthis'e karşı kullanılan grev ve uçak türlerini tartışan – Sion Donald Trump'a Ocak ayında göreve başladı.

Kazanın ticari olarak mevcut uygulamada sohbete, Savunma Sekreteri Pete Hegseth ve Başkan Yardımcısı JD Vance, Sayın Goldberg'i eklemeyi kabul eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Mike Waltz, gruptaki 19 üye arasındaydı.

Pazartesi günü büyük güvenlik ihlali hakkındaki hikayeyi ilk yayınlayan Atlantik'in sohbetleri, Bay Hegseth'ten sonra yayınlandı, bir muhabire Yemen'e yönelik bir saldırı hakkında neden planları paylaştığı konusunda yanıt verirken, “kimsenin planları olmadığını” söyledi.

Dergi, “Hegseth'in ifadeleri, (Ulusal İstihbarat Direktörü Tulsi) Gabbard, (CIA Direktörü John) Ratcliffe ve Trump – çok sayıda yönetim yetkilisinin kendi sonuçlarına ulaşmak için Sinyal Texten metinlerinin içeriği hakkında yalan söylediğimiz iddialarıyla birleşti.” Dedi.

Trump'ın sızdırılmış Yemen'i kodlamak bir plandı

Atlantik tarafından paylaşılan ekran görüntülerinde Jeffrey Goldberg, 11 Mart'ta Michael Waltz tarafından “Houthi PC Small Group” a eklenebilir.

Bay Waltz, grup mesajlarının bir hafta sonra otomatik olarak kaybolmasını istediği için ayarları değiştirdi. Daha sonra, NSA zamanlayıcıyı dört haftaya kadar uzattı.

“Takım – Houthis'te, özellikle önümüzdeki 72 saat boyunca koordinasyon için bir ilke grubu oluşturma,” dedi Waltz, 13 Mart'ta saat 16: 28'de.

Ulusal Güvenlik Danışmanı ve General tarafından toplanan Müdür Komitesi'ne atıfta bulunan “İlkeler Grubu”, konunun belirli bir toplantıda yer almasıyla ilgili departmanların veya ajansların başkanlarını içermektedir.

“PLS, önümüzdeki birkaç gün ve hafta sonu boyunca koordinasyon yapmamız için ekibinizden en iyi personel POC'sini sağlıyor.”

Bir dakika sonra Marco Rubio, “Mike Needham eyalet” yazdı ve görünüşe göre ABD Dışişleri Bakanlığı'nın mevcut punsellisini temsilcisi olarak belirledi.

Birkaç saniye sonra, Başkan Yardımcısı Vance, “VP için Andy Baker” dedi.

Daha sonra, Pete Hegseth, Tulsi Gabbard, CIA Direktörü John Ratcliffe ve ABD Hazine Sekreteri Scott Bessent dahil olmak üzere gruptaki diğer yetkililer temsilcilerini belirledi.

Ertesi sabah, sabah 8.05'te, Bay Waltz tekrar gruba mesaj attı, “Takım, Başkanlar tarafından görevlerle bir sonuç ifadesi olmalı [sic] Bu sabah yüksek yan gelen kutularınızda rehberlik. “

“Yüksek yan gelen kutular”, ABD hükümet yetkililerinin sınıflandırılmış e -posta hesaplarıdır.

Breaking: Atlantik'ten Jeffrey Goldberg, en yüksek ABD'li yetkililerin savaş planlarını tartıştığı sinyal grubunun tüm sohbetini yayınladı.

Atlantik bir CIA ajanının adını düzeltti. Hayatını Ratcliffe'den daha çok önemsiyorlar.

Tulsi Gabard yemin etti. pic.twitter.com/tehiamlwbf

– Aktivizme Çağrı (@CalltoActiveism) 26 Mart 2025
“State and DoD (Savunma Bakanlığı), bölgesel müttefikler ve ortaklar için Sugsted Bildirim Listeleri geliştirdik. Ortak personel, önümüzdeki günlerde daha spesifik bir olay dizisini söylüyor ve COS'u sağlamak için DOD'u çalışacağız [chief of staff]Ovp [office of the vice president] ve Potus [president of the United States] Tuğla, “Bay Waltz'ın mesajı daha fazla okuyor.

Atlantik tarafından paylaşılan ekran görüntüleri daha sonra JD Vance yazdığını gösterdi, “Takım, Michigan'da ekonomik bir etkinlik yapıyorum. Ama bence bir mistak yapıyoruz.”

“ABD ticaretinin yüzde 3'ü Süveyş'den geçiyor. Avrupa ticaretinin yüzde 40'ı. Halkın yapmadığı gerçek bir risk var. Bu şu anda Avrupa'ya mesaj veriyor.

Hey, “Ekibin fikir birliğini desteklemeye ve tez endişelerini kendime saklamaya hazırım. Ama bunu bir ayı geciktirmek, bunun neden önemli olduğu, ekonominin nerede olduğunu görmek vb.

Trump'ın Ulusal Terörle Mücadele Merkezi Direktörü adayı Joe Kent, tartıyor ve “Zamanı süren ring'e duyarlı hiçbir şey yok.

“İsrailliler muhtemelen grev almak istiyor ve bu nedenle bizden Houthis kullanan her şeyi tekrarlamak için daha fazla şey isteyin. Ama bu küçük bir faktör. Size BAM nakliyesinde çektiğimiz amca verilerini göndermek istiyorum.”

“BAM Nakliye”, uluslararası nakliye şeritlerini ve navigasyon özgürlüğünü korumaya odaklanan bölgedeki savaş operasyonlarına atıfta bulunduğu bildiriliyor.

Bay Ratcliffe daha sonra sohbete girdi ve “CIA perspektifinden, varlıkları desteklemek için harekete geçiriyoruz, şimdi bir gecikme bizi olumsuz etkilemeyecek ve Houthi liderliğinde kapsam için daha iyi başlangıç noktalarını belirlemek için ek zaman kullanılacak.” Dedi.

Dakikalar sonra, Pete Hegseth'in bir mesajı, “VP: Endişelerinizi anlıyorum – ve POTUS ile yükseltmeyi tamamen destekliyorum. Çoğu nasıl oynadıkları (ekonomi, Ukrayna barışı, EC) önemli hususlar.

“Bir haftada veya bir ay beklemek, hesapta temel değiştirmez. 2 Bekleme için acil risk: 1) Bu sızıyor ve biz kararsız görünüyoruz; 2) İsrail önce harekete geçiyor – ya da Gazze ayrılırsa ateşi durduruyoruz – ve bunu teneke kutumuzda başlatırız.

“Yürütmeye hazırız ve eğer son gidip oy vermediysem, yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bu [is] Houthis hakkında değil. Bunu iki şey olarak görüyorum: 1) navigasyon özgürlüğünü geri kazanmak, temel bir ulusal çıkar; ve 2) Biden kraterlediği deteralence'ı yeniden kuruyor. Ancak, kolayca kırılabiliriz. Ve eğer yaparsak,% 100 OPSEC'i uygulamak için elimizden geleni yapacağım. Diğer düşünceleri memnuniyetle karşılıyorum, “diye ekledi Bay Hegseth.

Bay Waltz, sahip oldukları ticaret rakamlarının küreselin% 15'i ve konteynerlerin% 30'u olduğunu söyleyerek cevap verdi.

“Bunu bize yıkmak zor. Özel çünkü konteynerin çoğu ya Kızıldeniz ya hala ya da iyi bir umut pelerininin etrafında.

“Tapayı çekip çekmeyeceğimiz günümüzde Avrupa donanmaları, sofistike, anti -hip, seyir füzeleri ve houthis'in kullandığı dronları savunma yeteneğine sahip değil. Tez nakliye şeritleri.

JD Vance daha sonra konuşmaya katıldı ve “Bunu yapmamız gerektiğini düşünüyorsanız Pete Hegseth, gidelim. Avrupa'yı tekrar kurtarmaktan nefret ediyorum.” Dedi.

Heer, “Sadece mesajlaşmamızın burada sıkı olduğundan emin olalım. Ve eğer tinge varsa, Suudi petrol tesislerine yönelik riski en aza indirmek için ön plana çıkarabiliriz.” Dedi.

Bay Hegseth daha sonra Bay Vance'in “Avrupa serbest yüklemesinden nefret etmeyi” “tamamen paylaştığını” söyledi.

“Acınası. Ama Mike doğru, gezegende (defteri defteri bizim tarafımızda) bunu yapabilen tek kişi biziz. Kimse daha yakın. Şimdi, nakliye şeritlerini yeniden açmak için pot direktifi verildiğinde, şimdi herhangi biri kadar iyi bir zaman olduğunu hissediyorum. Gitmeli;

Gruptaki konuşma daha sonra 15 Mart'ta (saldırı günü) devam etti.

11: 44'te Bay Hegseth bir “takım güncellemesi” yayınladı.

Heer, “ŞİMDİ TIME (1144 ET): Hava olumlu. Sadece Centcom w/Centcom ile Misyon lansmanı için gidiyoruz.” Dedi.

Centcom veya ABD Merkez Komutanlığı, Orta Doğu'daki birlikleri denetler.

“1215ET: F-18S Lansmanı (1. Grev Paketi). 1345: 'Tetikleyici Tabanlı' F-18 1. Grev Penceresi başlar (hedef terörist @ HEIS bilinen konumdur, bu yüzden zaman-grev dronları lansmanı (MQ-9S)..

“Takip edilecek daha fazlası (zaman çizelgesi başına).

Operasyonel güvenliğin kısaltılması için OPSEC, bir operasyonun güvenliğinin ve güvenliğinin yürütülmesinden önce ihlal edilmemesi anlamına gelir.

Saat 12: 13'te Bay Vance, “Zafer için bir dua edeceğim” dedi.

Sabah 13: 48'de Bay Waltz, “Başkan Bina çöktü. Birden fazla olumlu kimliğe sahipti. Pete, Kurilla, IC (istihbarat topluluğu), inanılmaz iş”.

Bay Vance, “Ne?”

“Çok hızlı yazıyor. İlk hedef – en iyi füze adamı – onun kız arkadaşının binasına girmesi konusunda poz verdik ve şimdi çöktü,” diye cevap verdi Bay Waltz.

Bay Vance daha sonra “Mükemmel” dedi.

Otuz beş dakika sonra Bay Ratcliffe, “İyi bir başlangıç” yazdı.

Bay Waltz daha sonra bir yumruk emojisi, Amerikan bayrağı emojisine ve bir ateş emojisine cevap verdi.

17: 20'de Bay Hegseth, “Centcom'un noktada olduğunu” söyledi.

Heer, “Harika bir iş. Bu gece saatlerce daha fazla grev devam ediyor ve yarın tam ilk rapor sunacak. Ama zamanında, hedefte ve şimdiye kadar iyi okumalar.” Dedi.

Beyaz Saray Genelkurmay Başkanı Susie Wiles, “Herkese kudos – özellikle tiyatro ve centcom'da olanlar!”

Trump'ın Rusya-Ukrayna Savaşı'na son verme ve Orta Doğu'ya barış getirme çabalarına liderlik eden Steve Witkoff, bu yüzden beş emoji iki el-ödeme, esnek bir pazı ve iki Amerikan bayrağı ile cevap verdi.

Konuşma, Bayan Gabbard'ın “Harika iş ve etkiler!”