Hingel

Felaket

New member
Hingel Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
İç materyali;

  • 250 gram kıyma
  • 2 büyük uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1-2 kısım taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Üzeri için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2-3 diş sarımsak
Sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağ/sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) kaşık biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
Hingel Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamur için; hamurumuz için tüm malzemeyi yoğurma kabına alıyoruz.
  2. Sert bir hamur yoğuruyoruz.
  3. Hamurlarımızı 3 bezeye ayırıyoruz.
  4. Buz dolabında yarım saat dinlendiriyoruz.
  5. Dinlenen hamurlarımızı tek tek açıyoruz. (inceliği olağan mantı hamuru üzere olmalı. ).
  6. Bir su bardağı sayesinde yuvarlak biçimde kesiyoruz.
  7. 1 tatlı kaşığı iç koyarak kapatmaya başlıyoruz.(dilediğiniz biçimde kapatabilirsiniz.).
  8. Hamurları mümkün olduğunca az unla açarsanız kapatmak daha kolay oluyor.
  9. İç gereci için; patatesleri soyarak küçük küpler halinde doğruyoruz.
  10. Üzerine su ekleyip düzgünce yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  11. yavaşça soğuduğunda ezerek öteki materyalleri ve baharatları ekleyip dolapta soğutuyoruz.
  12. Pişirme ve sunum; Kapattığımız mantılarımızı ister yavaşça unlayarak dondurucuya atabilir dilerseniz çabucak pişirerek servis edebilirsiniz.
  13. Dondurucu için; Kapattığımız mantıları yavaşça unlayarak tepsiye dizerek 1 saat kadar buzlukta bekletip kilitli torba yada buzdolabı poşeti aracılığıyla dondurabilirsiniz.( içerisinde kıyma olduğundan 12 haftadan fazla bekletmemenizi öneririm).
  14. Pişirme için; tenceremize suyumuzu alıyoruz.
  15. Kaynadığında tuz ekliyoruz.
  16. Mantılarımızı teker teker suya atıyoruz.
  17. Su yüzebir daha çıktıktan 1 dk daha sonra servis için tabağımıza alıyoruz.
  18. Sos ve yoğurt sos; yoğurt ve sarımsağı karıştıralım.
  19. Biber ve domates salçası yağ ve baharatları küçük bir tavaya alıp pişiriyoruz.
  20. Servis; Mantılarımızı tabağa aldıktan daha sonra tam ortasına evvela yoğurt, yoğurt üzerine de sosunu koyarak servis ediyoruz.Afiyet olsun :).
Hingel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst