YaratıcıKalem
Active member
SAFF Şampiyonası finalinde tarihe geçen Hint futbol takımı, Kuveyt’i penaltılarla yenerek 9. kez şampiyonluk elde etti. Tüm Hint takımı madalya alırken, Jeakson Singh salı günü formasının üzerine “benim Manipur bayrağım” dediği şeyi taktı. Hintli orta saha oyuncusunun hareketi herkesin dikkatini çekti. SAFF unvanını takım arkadaşlarıyla kutladıktan sonra Jeakson, memleketi Manipur’a atıfta bulunarak bir barış mesajı göndermek istediğini bildirdi.
Jeakson’ın giydiği yedi renkli bayrak, Antik Manipur’un Meitei etnik kökeninin yedi klan hanedanını temsil ediyor. Hayranlar Jeakson’ın hareketinin ne anlama geldiğini merak ederken, Jeakson farkındalık ve barış için çağrıda bulunduğunu açıkladı.
“Bu benim Manipur bayrağım. Ben sadece… Manipur’da neler olduğunu… Hindistan ve Manipur’daki herkese barış içinde kalmalarını ve savaşmamalarını söylemek istedim. Barış istiyorum. 2 ay oldu ve hala savaşıyor. devam ediyor. Bu tür şeylerin daha fazla olmasını istemiyorum ve sadece hükümetin ve diğer insanların dikkatini huzurun sağlanmasına çekmek istiyorum. Ailem güvende ama acı çeken ve ailesini kaybeden birçok aile var. ev ve her şey,” Jeakson’ın ESPN Hindistan tarafından söylediği aktarıldı.
“Evet, şimdi zor… Bu durumla eve dönmek benim için bile zor… Ben bile ne olacağını bilmiyorum. Umarım her şey bir an önce düzelir” diye ekledi.
Orta saha oyuncusu ayrıca Twitter’da bayrak hareketiyle kimsenin duygularını incitmek istemediğini belirten bir gönderi paylaştı.
“Bayrakta kutlama yaparak kimsenin duygularını incitmek istemedim. Memleketim Manipur’un şu anda karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekmeyi amaçladım. Bu geceki bu galibiyet tüm Kızılderililere adanmıştır” dedi. .
Bu yazıda bahsedilen konular
Jeakson’ın giydiği yedi renkli bayrak, Antik Manipur’un Meitei etnik kökeninin yedi klan hanedanını temsil ediyor. Hayranlar Jeakson’ın hareketinin ne anlama geldiğini merak ederken, Jeakson farkındalık ve barış için çağrıda bulunduğunu açıkladı.
“Bu benim Manipur bayrağım. Ben sadece… Manipur’da neler olduğunu… Hindistan ve Manipur’daki herkese barış içinde kalmalarını ve savaşmamalarını söylemek istedim. Barış istiyorum. 2 ay oldu ve hala savaşıyor. devam ediyor. Bu tür şeylerin daha fazla olmasını istemiyorum ve sadece hükümetin ve diğer insanların dikkatini huzurun sağlanmasına çekmek istiyorum. Ailem güvende ama acı çeken ve ailesini kaybeden birçok aile var. ev ve her şey,” Jeakson’ın ESPN Hindistan tarafından söylediği aktarıldı.
“Evet, şimdi zor… Bu durumla eve dönmek benim için bile zor… Ben bile ne olacağını bilmiyorum. Umarım her şey bir an önce düzelir” diye ekledi.
Orta saha oyuncusu ayrıca Twitter’da bayrak hareketiyle kimsenin duygularını incitmek istemediğini belirten bir gönderi paylaştı.
“Bayrakta kutlama yaparak kimsenin duygularını incitmek istemedim. Memleketim Manipur’un şu anda karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekmeyi amaçladım. Bu geceki bu galibiyet tüm Kızılderililere adanmıştır” dedi. .
sevgili hayranlar,
Bayrakta kutlama yaparak kimsenin duygularını incitmek istemedim. Memleketim Manipur’un şu anda karşı karşıya olduğu sorunlara dikkat çekmeyi amaçladım.
Bu geceki bu galibiyet tüm Kızılderililere ithaf edilmiştir. pic.twitter.com/fuL8TE8dU4
— Jeakson Singh Thounaojam (@JeaksonT) 4 Temmuz 2023
Jeakson, SAFF Şampiyonası 2023’ü kazanan Hint takımında önemli bir oyuncuydu. Genç yıldız, Igor Stimac’ın teknik direktörlüğünde Hindistan takımında kilit bir oyuncu haline geldi ve aynı zamanda Hindistan Süper Ligi kulübü Kerala’nın temel direklerinden biri. patlatıcılarUmarım memleketim olan Manipur’a barış geri döner.
Bu gece gelip takımı destekledikleri için taraftarlara teşekkür ederiz! #SaveManipur #Barış ve sevgi #Hindistan #saffchampion2023
— Jeakson Singh Thounaojam (@JeaksonT) 4 Temmuz 2023
Bu yazıda bahsedilen konular