Hazır Yufkadan Tavada Kıymalı Börek

Felaket

New member
Hazır Yufkadan Tavada Kıymalı Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 adet yufka
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • İsteğe bağlı yarım çay kaşığı kekik
Hazır Yufkadan Tavada Kıymalı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle uygun bir tavaya tereyağını alın.
  2. Yemeklik doğranmış soğanları ek edip pembeleşinceye kadar kavurun.
  3. Kıymayıda kavurduktan daha sonra baharatlarını ekleyip ocağın altını kapatın.
  4. Sosu için tereyağını eritin yumurta ve sütü ek edip blenderla çırpın. Tereyağı ılımış olsun.
  5. 32 cm ebatlarında tavayı yağlayın.
  6. Tavaya birinci yufkayı serelim kenarları dışarda kalacak biçimde.
  7. Sostan bir kepçe alıp yufkayı ıslatın.
  8. Bir kat yufka 1 kepçe sos formunda devam edin.
  9. Her katta yufkayı 4’e bölüp eşit biçimde yerleştirin.
  10. 3. Kata geldiğinizde kıymalı harcı yayın.
  11. Toplamda 5 yufka kullanıldı.
  12. En son en alttaki yufkanın kenarlarını böreğin üzerine kapatarak soslayalım.
  13. 1 saat dinlendirin hatta bir gece dinlenirse daha hoş olur.
  14. Pişirme formülü epey kıymetli.
  15. Orta ateşte tavayı döndüre döndüre ağır ağır ağır pişirmeniz gerekiyor.
  16. Hızlı pişerse yufka çiğ kalır.Tavada böreği alt üst yapmayı ve yağlamayı unutmayın.
Hazır Yufkadan Tavada Kıymalı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst