Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek

Felaket

New member
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 5 ader yufka
İçi için;

  • 1 kg. ıspanak
  • 1 orta uzunluk soğan
  • Az sıvıyağ
  • Kırmızıbiber, karabiber, tuz
Sosu için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Ispanağı güzelce yıkayıp süzün. Biraz tuz ile ovun.
  2. Başka tarafta soğanı doğrayıp az yağ ile kavurun.
  3. Ispanağın üzerine dökün. İçine karabiber, kırmızıbiber ekleyip, karıştırın.
  4. Yumurta, süt ve sıvı yağı karıştırıp harcı hazırlayın.
  5. Yağlanmış tepsiye 1 yufkayı kenarları dışarıda kalacak biçimde yayın ve üzerine yumurtalı harç dökün.
  6. Öteki yufkalarıda ikiye bölün. Elinizde sekiz modül yufka olsun.
  7. Tepside yumurtalı harç sürdüğünüz yufkanın üzerine elde ettiğiniz yufka modüllerinden birini yayın ve tekrar yumurtalı harçtan dökün, bir yufka daha ve bir daha yumurtalı harç koyun.
  8. Üzerine ıspanaklı harcın yarısını paylaştırın.
  9. Üzerine öbür yarım modül yufkaları, yumurtalı harç, ve kalan ıspanak içi sıralamasını uygulayın.
  10. En üste yarım yufka koyup dışarıda kalan parçalarıda üzerine kapatarak kalan yumurtalı harcın hepsini dökün.
  11. 200 derecede altı – üstü kızarana dek pişirin.
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst