Felaket
New member
Havuçlu Kek Tanımı İçin Gereçler
Hamuru için;
Not EkleTanımı Yazdır
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 50 g. tereyağı
- Alabildiği kadar un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 4 adet havuç
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) çay bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta, pudra şekeri, sıvı yağ, yoğurt, unu ve kabartma tozunu ekleyelim. Kek hamurundan biraz daha katı bir kıvam elde edelim. Hazırladığımız hamuru 5 dakika dinlendirelim.
- Harç için rendelediğimiz havuçları ve şekeri ocakta suyunu çekene kadar pişirelim. Pişirdikten daha sonra tarçın ve hindistan cevizini ekleyelim.
- Hazırladığımız hamurun 1/4’ ni ayıralım. İç harcı hamuru döktüğümüz borcama yayalım ve akabinde elimizdeki hamuru sıkma torbasına koyarak kare halini verelim.
- 180 derece evvelinde ısıtılmış fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirelim. Afiyet olsun.