Haşhaşlı Çörek

Felaket

New member
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 adet yumurta (Sarısı üzerine gelecek)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı kadar tuz
  • 1 paket maya
  • Alabildiği kadar un
İç materyal için;

  • 250 gr haşhaş ezmesi
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı şeker
Üzerine;

  • Yumurta sarısı
Haşhaşlı Çörek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Hamuru için sütümüzü ısıtalım ve bu kaba mayamızı koyup, ısınan sütle yeterlice eritelim.
  2. Akabinde öteki gereçleri içine ekleyelim, denetimli un ekleyerek kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim, 30 dakika mayalandırmaya bırakalım.
  3. Mayalanan hamuru 4 eşit bezeye bölelim ve her bir parçayı merdaneyle açalım.
  4. Hazırladığımız iç harcımızdan kendimize bakılırsa belirlediğimiz ölçüde hamurun içine koyalım ve hamuru saralım. Küçük kesimlere bölerek hamuru keselim ve tepsiye dizelim.
  5. Üzerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece fırında altlı üstlü yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Deneyenler şimdiden afiyet olsun.
Haşhaşlı Çörek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst