Felaket
New member
Haşhaşlı Çörek Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1,5 yemek kaşığı instant maya
- 8 su bardağı un (kontrollü ekleyelim ele yapışan yumuşak hamur olması lazım)
- 1 paket haşhaş (ben bim marketten gelincik marka haşhaş aldım fazlaca lezzetli oldu)
- 1 su bardağı ceviz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel sıvı materyalleri karıştıralım ,daha sonra denetimli unu ekleyelim.
- Ele yapışan yumuşak bir hamur elde edelim.
- daha sonra üzerini streçleyip 2 katına çıkana kadar mayalanmasını bekleyelim.
- Mayalanan hamuru yağlı yer üzerinde güzelce açalım .
- Hazırladığımız haşhaş ve yağ karışımını bir kaşık sayesinde güzelce her yerine sürelim.
- Üzerinede cevizi serpelim.
- Hamuru 4 eşit kesime bölelim.
- Üst üste koyalım tekrar hamuru açalım .
- İnce şeritler halinde keselim .
- Kestiğimiz şeriti ikiye katlayıp burma hali verip tepsiye dizelim.
- 20 dk tepsi mayası yapıp üzerine yumurta sarısı sürün.
- 180 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.