Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme)

Felaket

New member
Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme) Tanımı İçin Gereçler

  • 1 paket kuru maya yahut yarım paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı yahut margarin
  • 2 yumurta beyazı (Sarısını üzerine ayırın)
  • 6 su bardağından biraz fazla un (Azar azar ekleyin fark edebiliyor)
Ortası için;

  • 1 paket 250 gramlık haşhaş ezmesi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak az sıvı yağ
Üzeri için;

  • Ayırdığımız yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun bir kaba toz maya, süt, su ve şekeri alıp, karıştıralım, üzerini kapatalım 15 dk kadar mayası gelsin. çabucak sonrasında un haricindeki materyalleri ekleyip, karıştıralım.
  2. Son olarak azar azar un ekleyip yumuşak ele yapışmayan bir hamur hazırlayalım hazırladığımız hamuru yavaşça un serptiğimiz tezgaha alıp, birkaç dakika daha yoğuralım daha hoş olur kıvamı.
  3. ondan sonrasında kabına koyup hamurun üzerini kapatıp saralım 1 buçuk saat mayalanmaya bırakalım hamurumuzun mayası gelince uygun bir kabakta ortasına sürmek için haşhaş ezmesi sıvı yağ ve şekeri karıştıralım.
  4. Çöreklerimizi yapmaya başlayalım hamuru yapacağınız boyuta nazaran modüllere ayıralım ben 10 beze yaptım birinci bezemizi alalım üzerine yavaşça sıvı yağ sürüp, merdane sayesinde açalım (Elinizle de esnetebilirsiniz o denli de yaptım kolay oluyor)
  5. Üzerine karışımdan bir ölçü sürelim rulo saralım sardığımız rulonun ucundan biraz hisse bırakıp bıçak sayesinde uzunluğuna ortadan keselim.
  6. Örgü yapar üzere birbirine dolayalım sonrasındasında açmayı kapatır üzere bir daha birbirine ötürüp, uç kısmını altına getirelim yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  7. Tümünü bu türlü hazırladıktan daha sonra 15 _20 dakika tepsi mayası yaptırıp üzerine yumurta sıvı yağ karışımını sürelim ve 180 derece ısınmış fırında denetimli pişirelim.
  8. Ben 6 bezeyi açma üzere yaptım 4 bezeyi de ördükten daha sonra yanyana ufak bir tepsiye uzunca dizdim o biçimde hazırladım sizde istediğiniz üzere yapabilirsiniz. Afiyet olsun????
Haşhaşlı Çörek (Haşhaşlı Bükme) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst