Felaket
New member
Haşhaşlı Çörek (Çok Çok Lezzetli) Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 su bardağı kadar su
- 5 şu bardağı kadar un
- 250 gram haşhaş ezmesi biminkini kullandım hayli lezzetli
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 6 yemek kaşığı toz şeker (Hepsini uygunca karıştırın)
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur gereçleri ile orta sertlikte bir hamur hazırlayın. Mayalanmaya bırakın.
- Ben hamuru 6 bezeye ayırdım üzerini örttüm bu türlü 45 dakika mayalandırdım.
- Mayalanan hamurdan orta uzunluk bir çay tepsisi kadar açıp ortasına haşhaşlı karışımdan sürün.
- En üst kata sürmeyin.
- 6 katı birden elinizle çekiştirerek biraz büyütün.
- Yarısına haşhaş karışımdan sürün öbür yarısını üzerine kapatın.
- İki parmak genişliğinde şeritler kesip her kentte bükerek yağlanmış tepsiye yavaşça aralıklı olarak yerleştirin.
- Üzerini örtüp yarım saat kadar mayalandırın. 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Üzerine yumurta yoğurt üzere bir şey sürmüyoruz. Afiyet şifa olsun.