Haşhaşlı Ağzı Açık Pamuk (Poğaça)

Felaket

New member
Haşhaşlı Ağzı Açık Pamuk (Poğaça) Tanımı İçin Gereçler

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 kahve fincanı su
  • 1 paket toz maya
  • 1.5 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine
  • 1 yemek kaşığı mavi haşhaş
  • 1 yemek kaşığı zirveli yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 su bardağı çökelek yahut beyaz peynir
  • 1 tutam maydanoz
Haşhaşlı Ağzı Açık Pamuk (Poğaça) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


Aldığı kadar un dikkatli ekleyin.Yumuşak bir hamur yapıyoruz

  1. Süt maya ve şekeri ılık olmak koşuluyla derin bir kabın içerisine alıp karıştıralım.
  2. Öteki materyalleri de un sıra gözetmeden koyup güzelce karıştıralım.
  3. Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
  4. Üzerine 1 tatlı kaşığı sıvı yağ sürüp sıcak bir ortama da mayalanması için bekletelim.
  5. Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde modüller koparıp bezeler yapalım.
  6. Elimizle bezeleri biraz açarak iç harcından koyup büsbütün kapatmadan biraz kapatıp gereç görünecek biçimde yalnızca kenarlarına bastırarak kapatalım.
  7. Tepsiye aralıkla yerleştirelim ve üzerini kapatıp tepsi mayası için bekletelim bu epey kıymetli.
  8. ondan sonrasında üzerine yumurta sarısını sürüp 190 derece fırında alt üst ayarda pişiriyoruz.Poğaçalar pişdikten daha sonra kesinlikle dinlendirelim. Afiyet olsun.
Haşhaşlı Ağzı Açık Pamuk (Poğaça) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst