Hamburger Ekmeği

Felaket

New member
Hamburger Ekmeği Tanımı İçin Gereçler

  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1,5 su bardağı su
  • Aldığı kadar un
Üzerine;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Susam
Hamburger Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kabımıza ılık sütümüzü ,şekerimizi ve toz mayamızı alalım. 5 dakika bekleyelim maya çözülsün.
  2. Öbür gereçleri ek edip yavaşça ele yapışacak bir hamur elde edelim.
  3. Hamuru 45 dakika dinlendirmeye bırakalım.
  4. Hamurumuz güzelce mayalandıktan daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
  5. Hamuru yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
  6. 15 -20 dakika dinlendirelim.
  7. Kabaran bezelerimize epey baskı uygulamadan fırçayla yumurta sarısı sürelim.
  8. Susamımızıda serpip 180 derece fırında kızarana kadar pişirmeye bırakalım.
Hamburger Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst