Haberler'ye Özel – “Sağlıklı Gıda, Yoga…”: Hindistan Baş Yargıcı DY Chandrachud'un Hayatından Bir Gün

YaratıcıKalem

Active member
Hindistan Başyargıcı DY Chandrachud kendisi için tipik bir günün nasıl başladığına dair bir fikir verdi

Yeni Delhi:

Hindistan Başyargıcı DY Chandrachud, Haberler'ye verdiği röportajda Anayasa'nın koruyucularından biri olan kendisi için tipik bir günün nasıl başladığına dair bir fikir verdi. Hindistan Baş Yargıcı için gün sabah 3.30'da başlıyor.

Baş Yargıç Chandrachud Haberler'ye şöyle konuştu: “Ortam sabah 3.30'da sakin oluyor. O sırada bir şeyler üzerine düşünebiliyor ve yoga yapabiliyorum. 25 yıldır yoga yapıyorum.”

Baş Yargıç, en iyi arkadaşının, birlikte Ayurveda diyeti uyguladığı eşi Kalpana Das olduğunu söyledi.

“İkimiz de veganız ve yaşam tarzımız bitki bazlı. Ne yersek beynimizi etkilediğini düşünüyorum. Zindeliğinizin içten, kendi içinizden, zihninizden, kalbinizden geldiğini düşünüyorum. Siz de sizin kadar fit olabilirsiniz. istiyorum,” dedi Baş Yargıç Chandrachud.

“Benim hayatım başkalarının hayatından farklı değil. İnişleri ve çıkışları var. Hayatın birçok yönünü başkaları gibi gördüm. Her türlü sorunu aşmak için her zaman umudunuzu korumalısınız. Her zorluğun bir amacı olduğunu anlamak önemlidir. Baş Yargıç, “Bunu o zaman bilemeyeceksiniz, ancak daha sonra öğreneceksiniz” dedi.

Baş Yargıç ayrıca sağlıklı beslenmeyle ilgili bazı ipuçları da paylaştı. “Kepekli tahıllar yerine ramdana yemeyi tercih ediyorum. Maharashtra'da oruç günlerinde sabudana khichid yapılıyor, bu yüzden ramdana yiyorum. Son 25 yıldır her pazartesi oruç tutuyorum. Ramdana Maharashtra'da olmazsa olmazlardan biri” dedi. . “Bu çok hafif bir yiyecek ve en sağlıklı yiyeceklerden biri” diye ekledi.

Baş Yargıç Chandrachud'un hile günü var mı? “Evet” dedi. “Kaçak günümde dondurmayı severim.”

“Zihninizi kontrol altında tutarsanız zorlukların yarısı çözülecektir” dedi.

Baş Yargıç Chandrachud, Kasım 2022'de iki yıllık bir görev süresi boyunca Yüksek Mahkeme başkanı olarak göreve başladı. Babası Baş Yargıç YV Chandrachud, Hindistan'ın en uzun süre görev yapan Baş Yargıcıydı.

Baş Yargıç Chandrachud, St Stephen's College'dan Ekonomi alanında lisans derecesine sahiptir. Daha sonra Delhi Üniversitesi'nden Yüksek Lisans ve ABD'deki Harvard Hukuk Fakültesi'nden Yüksek Lisans ve doktorasını tamamladı.