Felaket
New member
Günlerce Bayatlamayan Kruvasan Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 1 adet yumurta akı
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket tozmaya
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ
- 6-6,5 çay bardağı un
- 1 küçük kase beyaz peynir yahut 20 25 adet zeytin
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur için un hariç tüm materyalleri derin bir kaba koyun ve karıştırın. Unu yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.
- Üzerini kapatıp 45 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 16 eşit kesime bölün.
- Hamurları merdane ile oval biçimde açın ve uzunlamasına 2 ye katlayıp kenara alın.
- Tüm hamurlara tıpkı süreci uyguladıktan daha sonra birinci hamurdan başlayıp size hakikat olan tarafınca başlayıp hamuru açtırın(resimlerde ayrıntılı görseller mevcut)
- sonrasındasında istediğiniz malzemeyi koyup rulo halinde sarin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- 10 dakika tepsi mayası yaptıktan daha sonra yumurta sarısı ve süt karışımını sürün.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun .