Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek

Felaket

New member
Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 1 su bardağı su
  • 1-1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
İç harç için

  • 1 büyük uzunluk soğan
  • 250gr dana kıyma
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1-1.5 çay kaşığı karabiber
  • 2 çay kaşığı tuz
Kızartmak için

  • Sıvı yağ
Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurun yapılışı.Bir yoğurma kabına su,tuz,sirke,sıvı yağ ve un alınıp yoğrulur. yavaşça sert bir hamur elde edilir.
  2. Hamur beklemeye alınır.
  3. İç harç yapılışı.Soğanlar küp küp doğranır ve bir tavaya alınıp sıvı yağ eklenerek kavrulmaya başlanır.
  4. Kıyma soğanlara eklenerek yavaşça bir kavurma süreci gerçekleştirilir.
  5. Tuz ve karabiberi de ekledikten daha sonra ocağın altı kapatılır.
  6. Un sayesinde açılan hamurların içine soğuyan harç yayılarak yarım ay biçimi verilir ve kızdırılırmış yağda alt üst yapılarak pişirilir.
Not: elde edilen hamurdan 6 adet büyük uzunluk /12 adet küçük uzunluk çibörek çıkmaktadır.

Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst