Felaket
New member
Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
Not EkleTarifi Yazdır
Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Hamuru için
- 1 su bardağı su
- 1-1.5 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- 1 büyük uzunluk soğan
- 250gr dana kıyma
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1-1.5 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Sıvı yağ
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurun yapılışı.Bir yoğurma kabına su,tuz,sirke,sıvı yağ ve un alınıp yoğrulur. yavaşça sert bir hamur elde edilir.
- Hamur beklemeye alınır.
- İç harç yapılışı.Soğanlar küp küp doğranır ve bir tavaya alınıp sıvı yağ eklenerek kavrulmaya başlanır.
- Kıyma soğanlara eklenerek yavaşça bir kavurma süreci gerçekleştirilir.
- Tuz ve karabiberi de ekledikten daha sonra ocağın altı kapatılır.
- Un sayesinde açılan hamurların içine soğuyan harç yayılarak yarım ay biçimi verilir ve kızdırılırmış yağda alt üst yapılarak pişirilir.
Göz Göz Kabaran Çıtır Çi Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı