Gerçek Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu)

Felaket

New member
Gerçek Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru:

  • 4.5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 su bardağı su
  • 1.5 yemek kaşığı sirke
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
İçi:

  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük soğan rendesi
  • 1 çay bardağından 2 parmak eksik su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı karabiber
Kızartmak için :

  • Bol sıvı yağ
Gerçek Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kaseye elenerek un alınır. İçine tuz atılarak harmanlanır. Ortası havuz oluşturulur ve ılık su dökülür.
  2. çabucak sonrasında sirke ve zeytinyağı eklenip evvel spatula ile biraz toparlanır.
  3. sonrasındasında elle yoğrulur ve tezgaha alınarak yoğurmaya devam edilir.
  4. Hamur ele pek yapışmayan orta sertlikte olduğu vakit 15 dakika dinlenmeye alınır.
  5. Soğan rendenin orta büyüklükteki gözü ile rendelenerek suyu ile bir arada kıymanın içine eklenir.
  6. Üzerine baharatları ve su eklenip elle yoğrulur.
  7. Yoğururken harcın parmaklarınızın içinden geçirmeye dikkat ederseniz daha sürülebilir bir kıvam almış olur.
  8. Hamur dinlenince mandalina kadar bezeler alınır. Esnek bir hamur olduğu için biraz unlandıktan daha sonra tatlı tabağı büyüklüğünde ince biçimde açılır.
  9. Kaşıkla kıyma hamurun bir tarafına sürülür.
  10. Öbür tarafı üzerine kapatılıp kenarları bastırılır ve gerekirse kesilir.
  11. Kızgın yağın içine bir modül hamur atılarak kızma düzeyi ölçülür. Hamuru atınca baloncukların çıktıysa kapattığınız hamur yağa atılır.
  12. Kenarlardan şişmeye başlayınca aksi çevrilir ve başka tarafın şişmesi beklenir. Kızarınca alınır ve tüm hamura birebir süreç uygulanır.Afiyet olsun ????????.
Gerçek Eskişehir Çiböreği Şır Börek (Dışı Çıtır İçi Sulu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst