Focaccia

Felaket

New member
Focaccia Tanımı İçin Malzemeler

  • 450 ml su
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 50 gram teremyağ
  • 1 tatlı kaşığı instant maya
Üzeri için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Zeytin
  • Maydanoz
  • Biber
  • Domates
Focaccia Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Bir kapta un ve maya karıştırılır.
  2. Ilık su ve tuz eklenip tekrar karıştırılır.
  3. ondan sonrasında zeytinyağı ve teremyağ eklenerek yoğurulur.
  4. 1 saat hamuru mayalanmaya bırakıyoruz.
  5. Mayalanan hamurun havasını alıp tepsiye yayıyoruz.
  6. Fırça sayesinde hamurun üzerine zeytinyağı sürüp, tuz atıyoruz.
  7. hemen sonrasında ekmeğimizi dilediğimiz üzere süsleyip, 200 derece fırında 30 35 dk pişiriyoruz.
Focaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst