Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği)

Felaket

New member
Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 30 gram yaş maya
  • 1 buçuk su bardağı + 1 yemek kaşığı su (375 ml)
  • 1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 kısım taze kekik (küçük küçük bıçakla ufalanmış)
  • 2 kol taze biberiye (küçük küçük bıçakla ufalanmış)
  • 1/2 (yarım) su bardağı siyah zeytin (çekirdeği çıkarılıp dilimlenmiş)
  • 1/2 (yarım) su bardağı) kurutulmuş domates (sertse biraz sıcak suda beklettikten daha sonra küp küp kesilmiş)
  • 3-4 tane çekirdekleri çıkarılmış çeri domates
  • 3-4 dilim füme kaburga ince doğranmış
Baharatlar için:

  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Sebzeli çeşni
  • Pul biber
Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabında yaş mayayı suyun bir kısmıyla kaşıkla karıştırarak eritin.
  2. Bir çırpma kabına unu ve tuzu koyup elinizle yoğurun.
  3. Sırasıyla yaş mayalı su, suyun kalanı, bal ve zeytinyağını ekleyip yoğurmaya başlayın.
  4. Baharatlar, zeytin, kuru domatesleri, füme eti de ekleyin ve yoğurmaya devam edin. (ele yapışan cıvık bir hamur olacak, ekstra un sakın eklemeyin).
  5. Sıvı yağ ile yağlanmış 26 cm’lik döküm bir tavaya koyun.
  6. Elinize iki yemek kaşığı zeytinyağı alın ve parmaklarınızla bastırarak hamuru tüm kalıba yayın.
  7. Üzerine biraz daha ekstra baharat serpiştirin, çeri domatesleri ekleyin ve üzerini bir havluyla kapayın. 25 dakika oda sıcaklığında mayalansın.
  8. Bu mühletin sonunda ekmeği soğuk fırına koyun.
  9. Fırınınızı fanlı ayarda 180 dereceye ayarlayın ve üzeri kızarana dek yaklaşık 35 dakika pişmeye bırakın.
  10. Fırından çıkar çıkmaz bir fırça sayesinde ekmeğin üzerine zeytinyağı sürün.
  11. Servis sırasında ben süzme yoğurt ve dereotu kullandım.
Focaccia Ekmeği (İtalyan Ekmeği) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst