Fırından Etli Pide

Felaket

New member
Fırından Etli Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 su bardağı su
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Ben 5 bardak un kullandım fakat siz denetimi ekleyin
İç harcı için

  • 500gr kıyma
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 1 tane kırmızı kapya biber
  • 1 tane yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bul biber
  • 1 tatlı kaşığı salça
Fırından Etli Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Hamurumuzu yoğurmak ile başlıyoruz arkadaşlar.Öncelikle süt şu maya şeker yoğurma kabımızda güzelce karıştırıyoruz.
  2. ondan sonrasında unu ve tuzu ekleyip yoğurmaya başlıyoruz.
  3. Biraz yoğurduktan daha sonra üzerine zeytin yağımızı ek ediyoruz ve ele yapışmıcak biçimde yoğurmaya devam edelim.
  4. 2 saat kadar mayalanması için streç flme sarıp dinlendirelim.
  5. Bu ortada hamur mayalanırken sizde önde yemeklik doğradığınız soğanı pembeleşinceye kadar kavurun ve üzerine kıymayı ve biberleri ek edin biraz kavrulduktan daha sonra baharatları ekleyelim.
  6. Hamurumuz mayalandı iç harcımızda hazır olduğuna nazaran hamuru bezelere ayıralım.
  7. Yuvarlak bir biçimde açalım fırın kağıdının üzerine koyalım ve iç harcımızı koyalım.
  8. Önceden ısıtmış olduğunuz 180°lik fırında 10 dk pişmeye bırakalım.Ve servise hazır deneyen herkes afiyet olsun ????.
Fırından Etli Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst