Felaket
New member
Fırında Peynirli Parmak Börek Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
Fırında Peynirli Parmak Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- 5 adet yufka
- Peynir (içi için)
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Harç materyallerini bir kaba alıp uygunca çırpıyoruz.
- 1 adet yufkamızın üzerine bir ölçü fırçayla harcımızdan yayıyoruz.
- Yufkayı ikiye katlayıp evvel ortadan daha sonra üçgen olacak biçimde kesiyoruz.
- Ben 5 modüle böldüm. İç gerecini ekliyoruz. Harçtan içine de biraz sürüyoruz, sarıyoruz. Bütün yufkalara bunu yapıyoruz.
- En son tüm parmak börekleri harcımıza bulayıp tepsiye diziyoruz.
- Üzerine çörek otu, susam, haşhaş üzere istediğin materyalle süsleyebilirsiniz.
- 180 derece fırında denetimli pişiriniz.
Fırında Peynirli Parmak Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı