Felaket
New member
Fırında Etli Kapalı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
Hamuru için:
- 4 su bardağı un
- Yarım paket maya
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- Ilık su
- Yarım kilo dana eti
- 3 adet yeşil biber
- 3 adet domates
- 2 adet taze yeşil soğan
- 3 adet maydanoz
- Tuz
- Pulbiber
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yoğurt
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu hazırlıyoruz. Derin bir kaba unumuzu koyuyoruz.
- Ortasını havuz üzere açıp maya, şeker ve 1 su bardağı ılık su ekliyoruz.
- 10 dk mayanın etkinleşmesini bekliyoruz. Tuzunu ekliyoruz.
- Suyunu ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurun üstünü kapatıp mayalanması için dinlendiriyoruz. Ben 40 dakika beklettim.
- İçini hazırlıyoruz. Etleri küp şeker büyüklüğünde doğruyoruz.
- Yeşil soğan,maydanoz,biber,domatesi bir daha küçük bir biçimde doğrayıp ekliyoruz.
- Tuz,pulbiber,karabiber ve zeytin yağ ekleyip karıştırıyoruz.
- Hamurumuzu 8 eşit kesime böldüm.
- Tahtayı unlayıp her bir parçayı tabak büyüklüğünde açıp içine harcını koyup yarım ay halinde kapattım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim.
- Üzerine yoğurt sürüp 180 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirelim.Afiyet olsun ????.