Felaket
New member
Fırın Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 paket kuru maya
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5-2 su bardağı ılık su
- 4 su bardağı un
- 2 tatlı kaşığı tuz (silme)
Not EkleTarifi Yazdır
- Ilık suya maya ve şekeri ekleyerek karıştırıyoruz.
- Yoğurma kabına unu alıp, üzerine tuzu ekliyoruz. Çözdürdüğümüz mayayı una boşaltıp hamuru yoğurmaya başlıyoruz.
- Ne kadar yumuşak cıvık kıvamlı bir hamur hazırlarsak ekmeklerimiz de o kadar yumuşak olur.
- Hamurun üzerini kapatıp yaklaşık 30-40dk mayalandırmaya bırakıyoruz.
- Mayası gelen hamurun üzerini açıp un serptiğimiz tezgaha boşaltıyoruz.
- Elimizle yavaşça toparlıyoruz.
- sonrasındasında hamuru 10 eşit kesime kesiyoruz.
- Böldüğümüz hamurları bezeler haline getiriyoruz.
- Bezeleri elimizle yavaşça açıp içeriye yanlışsız bastırarak yuvarlıyoruz.
- Uçlarını yavaşça ince bırakıyoruz.
- Pişirme kağıdını yerleştirdiğimiz fırın tepsisine koyup üzerini bir bez ile örtüp yinedan bi yarım saat mayalandırıyoruz.
- Tepsi mayası gelen hamurların üzerini açıp üzerlerine yavaşça un serpiyoruz.
- Son olarak keskin bir bıçak yahut bir mutfak jileti ile yandan olacak biçimde kesikler atıyoruz. Kesikleri atar atmaz evvelinde 230°c de ısıttığımız fırında yaklaşık 20-25 dakika pişmeye bırakıyoruz.
- Fırını kaptmadan evvel fırının tabanına 1 su bardağı suyu dökmeyi unutmuyoruz.
- Su buharı ekmeklerinizin yumuşacık pişmesi için hayli kıymetli.
- Üstü ve altı kızaran ekmeklerimizi fırından çıkarabiliriz.