Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar

Felaket

New member
Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı İçin Materyaller

  • 2.5 su bardağı un ( bardak ölçüsü 200ml)
  • 2.5 su bardağı ılık su ( sıcağa yakın)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Silikon fırça ve yanmaz teflon ya da döküm tava
Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Uygun bir kaseye hamur için gerekli gereçleri alalım ve çırpalım.
  2. Akışlan bir kıvamı olacak.
  3. bu türlü üzerini kapatıp 30 dakika dinlendirelim.
  4. çabucak sonrasında pürüzsüz bir kıvam elde etmek için süzgeçten geçirelim.
  5. Dilerseniz blenderdanda da geçirebilirsiniz.
  6. Tavayı ocakta ısıtalım ve tava sıcakken fırça ile hamuru ince katman halinde tavaya sürelim.
  7. sonrasındasında yeniden ocağa alalım ve yüksek ateşte tek yüzeyini pişirelim. Saniyeler içerisinde pişecektir.
  8. Pişen yufkaları mutfak havlusunun üzerine alalım.
  9. Bu ölçülerle 13 adet yufka çıkıyor.Kullanacağınız tavanın büyüklüğüne nazaran ölçüsü değişebilir.
  10. bu türlü yufkalar hazırlayıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz ya da çabucak kalem börek, gözleme ya da tava böreği yapabilirsiniz.
Çıtır çıtır börekler epey lezzetli oluyorlar. Ben sizlerle paylaşmak için kaşar peynirli gözleme yaptım. Ayrıntılı yapılış basamaklarını youtube kanalımdan izleyebilirsiniz. Yasime’nin mutfağı.

Fırça İle İncecik Ve Yumuşacık Yufkalar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst