Enfes Adana Börek (Bülent Börek)

Felaket

New member
Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tanımı İçin Materyaller

  • Baklavalık yufka 40 adet
  • 400gr peynir (Çeçil, kolot, dil)
  • 150gr eritilmiş tereyağı
  • 1 adet olağan yufka
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Evvel peynirleri rendeleyelim. Bir kasede süt ve yumurtayı çırpalım.
  2. sonrasındasında pişirme yapılacak tepsinin büyüklüğüne göre baklavalık yufkaları keselim ve tepsinin tabanını tereyağı ile düzgünce yağlayın.
  3. Baklavalık yufkaların yarısını ikişerli olarak ortalarını tereyağı sürerek tepsiye dizelim.
  4. Olağan yufkanın yarısını süt ve yumurta karışımında ıslatarak tepsiye dizelim.
  5. Üzerine peynirleri serelim ve yine yufkanın öbür yarısını sütte ıslatıp peynirin üzerini kapatalım.
  6. Baklavalık yufkaların kalan kısmınıda ikişerli olarak üzerini kapatalım ve ocakta çevirerek altı kızarana kadar pişirelim. Aykırı çevirip, öteki kısmınıda pişirdikten daha sonra sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.
Enfes Adana Börek (Bülent Börek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst