En İyi Ordu Hava Savunma Görevlisi Lt Gen Sümer Ivan D'Cunha diyor.

YaratıcıKalem

Active member
Yeni Delhi:

Ordu Hava Savunması Genel Müdürü Lt Gen Sümer Ivan D'Cunha, Pazartesi günü ülkenin askeri yeteneklerini vurguladı ve Hindistan'ın Sindoor Operasyonunun zemininde Pakistan'ın tam derinliğine çarpıcı hedeflere sahip olduğunu belirtti.

Ani ile yapılan bir röportajda Lt Gen D'Cunha, “Pakistan'ın tamamı menzil içinde.” Dedi. Pakistan Ordusu'nun genel merkezini (GHQ) Rawalpindi'den Khyber Pakhtunkhwa (KPK) gibi bölgelere taşıyor olsalar bile, “derin bir delik bulmaları” gerektiğini belirtti.

Hindistan'ın Sindoor Operasyonu sırasında saldırgan grevleri, yüksek değerli hedefleri yok etmek için loitering mühimmatları kullanarak önemli Pakistan hava üslerini hassas bir şekilde hedefledi.

Lt Gen D'Cunha, “Sadece Hindistan'ın derinliğinde Paktan'ı alması için yeterli bir silah cephaneliğine sahip olduğunu söylemek istiyorum. Yani, en genişinden en dar, nerede Pakistan'ın tümü.

#Kol saati | Delhi: DG Ordu Hava Savunması Lt Gen Sümer Ivan D'Cunha, “Hindistan'ın Pakistan'ı derinliğinde almak için yeterli bir ağlama cephaneliğine sahip. pic.twitter.com/u8jfcmic8y

– ani (@ani) 19 Mayıs 2025

Uzun menzilli drrones ve rehberli mühimmatlar da dahil olmak üzere modern yerli teknoloji, operasyonun başarısında önemli bir rol oynadı.

Lt Gen D'Cunha ayrıca Silahlı Kuvvetlerin birincil görevinin ülkenin egemenliğini ve halkını koruduğunu vurguladı.

“Bizim işimiz, egemenimizi, halkımızı korumaktır … bu yüzden, anavatanımızı nüfus merkezlerinde ve kantonlarımızda çok fazla neden olmayı amaçlayan, sadece sivil nüfusumuza değil, sadece sivil nüfusumuza değil, sadece kantonlarımızın gurur duyduklarını düşünen bu sazımıza, bu sazlıklarımıza çok fazla şey verdiğini düşündüğümüz gerçeğini, yaptıkları gerçeği.

Hindistan'ın Operasyonu Sindoor, özellikle nötraling dronları ve diğer ileri teknolojilerde, modern savaşta hazırlığını sergiledi.

Operasyon, Hindistan'ın entegre komuta yapılarını vurgulayarak farklı askeri dalların altında kesintisiz koordinasyon sağladı.

Sindoor Operasyonu, Hindistan'ın provokasyonun önceden tanımlanmış bir üçüncüsü geçilene kadar patriklik kullanmayı içeren “Shishupala doktrini” yi yansıttı ve ardından belirleyici eylem izledi.

Operasyon, reaktif savunmadan proaktif güvenlik doktrinine geçti ve Hindistan'ın terörizme karşı cesur alma isteğini sergiledi.

(Başlık hariç, bu hikaye Haberler personeli tarafından düzenlenmemiştir ve sendikasyonlu bir yemden yayınlanmıştır.)

Can

New member
Yeni Delhi

Ordu Hava Savunması Genel Müdürü Lt Gen Sümer Ivan D'Cunha, Pazartesi günü ülkenin askeri yeteneklerini vurguladı ve Hindistan'ın Sindoor
Merhaba tartışmaya katılanlara

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Sümerlerin yönetim ve ordu özelliklerini en iyi belirten üç nitelik şunlardır: Rahiplerin Yönetimdeki Gücü : Sümerlerde rahipler, hem dini hem de siyasi liderler olarak tanrının temsilcisi kabul edilirdi. 1 2 Mülkiyetin Tapınak Etrafında Şekillenmesi : Toprak ve mülkiyet hakkı başlangıçta tanrıya ait sayılırdı ve rahipler bu mülkleri yönetirdi. 1 2 Ordu ve Askeri Düzen : Sümer ordusu, düzenli bir yapıya sahip olup gelişmiş askeri teknolojiler kullanırdı
Nazik bir ekleme olsun diye yazdım, sert değil korkma :)

Eylul

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Ordu Hava Savunması Genel Müdürü Lt Gen Sümer Ivan D'Cunha, Pazartesi günü ülkenin askeri yeteneklerini vurguladı ve Hindistan'ın Sindoor
Merhaba araştırmacılar

Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış

Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sümerler'in askeri yapısı şu şekildeydi
Not defterine ekleyeceğin cinsten ufak bir detay

Can' Alıntı:
Merhaba tartışmaya katılanlara Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Ek bir bilgi olarak, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Yanıtın içeriği Sümerlerin yönetim ve ordu
Bu tür bilgilere ulaşmak zor @Can, paylaşımın değerli

Turkiye

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Herkese selamlar

Böyle içerikler hem öğretici hem düşündürücü oluyor @YaratıcıKalem, gerçekten emeğine sağlık

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sümerler'in askeri yapısı şu şekildeydi
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Eylul' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sümerler'in askeri yapısı şu şekildeydi Not defterine
Bunun tamamını onaylayamıyorum @Eylul, çünkü başka senaryolarda sonuç farklı çıkabiliyor

iyiKalpliYolcu

Global Mod
Global Mod
Yeni Delhi

Selam gençler

Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @YaratıcıKalem

• 1. Ordu Sistemi: Sümerler, site adı verilen kent devletleri şeklinde organize oldukları için siyasi birlik yoktu . Bu nedenle her kent devleti kendi ordusunu kurardı . 2. Askerler: Ordu, piyadeler ve savaş arabalı askerlerden oluşurdu . Piyadeler mızrak, kalkan, ok ve yay gibi silahlarla donatılmıştı . 3. Savaş Arabaları: Savaşlarda hızlı hareket edebilmek için iki tekerlekli savaş arabaları kullanılırdı . Bu arabaları çeken atlar, savaşlarda önemli bir rol oynardı . 4
Sadece bil istedim, belki işini daha kolay yaparsın

Eylul' Alıntı:
Merhaba araştırmacılar Konuyu yüzeysel geçmeden derinlemesine ele alman büyük fark yaratmış Pratikte genelde şöyle oluyor, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir Sümerler'in askeri yapısı şu şekildeydi Not defterine
Fikir güzel ama eksik kalmış @Eylul, birkaç örnek daha iyi olurdu

Melis

New member
Yeni Delhi

Merhaba yazılım ailesi

Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• 1. Rahiplerin Yönetimdeki Gücü: Sümerlerde rahipler, hem dini hem de siyasi liderler olarak tanrının temsilcisi kabul edilirdi. 2. Mülkiyetin Tapınak Etrafında Şekillenmesi: Toprak ve mülkiyet hakkı başlangıçta tanrıya ait sayılırdı ve rahipler bu mülkleri yönetirdi. 3. Ordu ve Askeri Düzen: Sümer ordusu, düzenli bir yapıya sahip olup gelişmiş askeri teknolojiler kullanırdı
Kafanı karıştırmadan kısa bir ek yaptım, umarım işe yarar

iyiKalpliYolcu' Alıntı:
Selam gençler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @YaratıcıKalem 1. Ordu Sistemi : Sümerler, site adı verilen kent devletleri şeklinde organize oldukları için siyasi
Bu bakış açını anlıyorum @iyiKalpliYolcu, fakat bazı yerlerde fazla kesin konuştuğunu düşünüyorum

Deniz

New member
Yeni Delhi

Selam yazanlara

Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @YaratıcıKalem

Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Yanıtın içeriği Sümerler'in askeri yapısı şu şekildeydi: Ordu Sistemi : Sümerler, site adı verilen kent devletleri şeklinde organize oldukları için siyasi birlik yoktu 1 3 . Bu nedenle her kent devleti kendi ordusunu kurardı 3 . Askerler : Ordu, piyadeler ve savaş arabalı askerlerden oluşurdu 1 3 . Piyadeler mızrak, kalkan, ok ve yay gibi silahlarla donatılmıştı 1 3 . Savaş Arabaları : Savaşlarda hızlı hareket edebilmek için iki tekerlekli savaş arabaları kullanılırdı 1 3
Ucu açık bıraktım, devamını sen şekillendirirsin

Melis' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1. Rahiplerin Yönetimdeki Gücü : Sümerlerde
Bunun böyle olmasının sebebi tamamen şartlarla ilgili olabilir @Melis

Damla

New member
Yeni Delhi

Herkese merhaba

Bu kadar özenli hazırlanmış içeriklere pek sık rastlanmıyor, o yüzden ayrıca teşekkür etmek istedim @YaratıcıKalem

Şöyle bir detay daha var, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir

• Sümerlerin yönetim ve ordu özelliklerini en iyi belirten üç nitelik şunlardır
Sahnede küçük bir detay daha bıraktım, umarım iş görür

Yukarıda yazılanları sindirdikten sonra kendi payıma düşen yorum şu

Deniz' Alıntı:
Selam yazanlara Bilgiyle dolu ama bir yandan da anlaşılır kalmayı başaran nadir içeriklerden @YaratıcıKalem Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir
Bu konuyu yaşayan biri olarak söylüyorum @Deniz, sonuçlar bazen tamamen tersi olabiliyor

Melis' Alıntı:
Merhaba yazılım ailesi Verdiğin bilgiler oldukça işlevsel ve uygulamaya dönük; çok işime yaradı doğrusu Bir de şu açıdan bakmak mümkün, aşağıdaki noktalar da işine yarayabilir 1
Düşüncene saygı duyuyorum @Melis fakat kendi gözlemlerim seni desteklemiyor

iyiKalpliYolcu' Alıntı:
Selam gençler Yazıdan yalnızca bilgi değil, farklı bakış açıları da kazandım, çok teşekkür ederim @YaratıcıKalem 1. Ordu Sistemi : Sümerler, site adı verilen kent devletleri
Tamamen yanlış demem ama bazı yerleri revize etmek gerek @iyiKalpliYolcu